Peste 3.500 de alergători la Maratonul Internaţional Braşov (MIB)

Peste 3.500 de alergători la Maratonul Internaţional Braşov (MIB)

0 76

Maratonul Internaţional Braşov va avea loc în weekendul 19-20 mai şi va avea startul şi sosirea în Piaţa Sfatului. La start s-au înscris peste 3500 de participanţi de toate vârstele dar şi sportivi străini din ţări precum Germania, Italia, Japonia sau Argentina

Maratonul Internaţional Braşov va aduce la startul celei de-a patra ediţii peste 3500 de alergători şi 100 de sportivi din 31 de ţări. Competiţia este una 100% pe asfalt, prezintă frumuseţile Braşovului, promovează mişcarea şi are şi o componentă caritabilă.
Maratonul Internaţional Braşov va avea loc în weekendul 19-20 mai şi va avea startul şi sosirea în Piaţa Sfatului. La start s-au înscris peste 3500 de participanţi de toate vârstele dar şi sportivi străini din ţări precum Germania, Italia, Japonia sau Argentina.
Competiţia are curse lungi de maraton (42km) şi semimaraton (21km), dar şi mai scurte de 10.7 km, 5,7 km, 2,5 km, precum şi o cursă a copiilor. La start se vor regăsi şi 500 de sportivi de la Corona Braşov, alături de antrenori şi de părinţi.
Pe lângă promovarea sportului de masă şi a mişcării în general, Maratonul Braşov are şi o component caritabilă. Jumătate din taxele de înscriere la competiţiile de marathon şi semimarton vor fi direcţionate către Robert Cadar, alergător şi fotograf diagnosticat cu o formă rară de cancer.
Primii 5 clasaţi la cursele de maraton şi semimaraton, feminin şi masculin, primesc premii în bani, iar numeroase alte categorii beneficiază de cupe, diplome, produse şi servicii sportive.

Vifor Rotar

COMENTARII