Peste 40 de copaci de pe domeniul public al Braşovului vor fi...

Peste 40 de copaci de pe domeniul public al Braşovului vor fi tăiaţi

0 107

Arborii sunt parţial sau total uscaţi şi sunt în pericol să se prăbuşească. De altfel şi cei doi copaci care au căzut miercuri din cauza rafalelor de vânt se numărau printre cei 46 de arbori identificaţi de autorităţi şi programaţi pentru tăiere

Arborii sunt parţial sau total uscaţi şi sunt în pericol să se prăbuşească. De altfel şi cei doi copaci care au căzut miercuri din cauza rafalelor de vânt se numărau printre cei 46 de arbori identificaţi de autorităţi şi programaţi pentru tăiere din mai multe zone ale oraşului.

Cei mai mulţi, 14, se află în Poiana Braşov, însă pe listă se află şi arbori din Centrul Istoric, de pe Aleea Tiberiu Brediceanu, strada Castelului, Şirul Livezii şi strada Nicolae Iorga, de pe strada Avram Iancu, Bulevardul Gării sau din cartierul Astra, de pe strada Panselelor.
Lista arborilor tăiaţi a fost aprobată în 11 mai însă nu s-a trecut imediat la tăiere.

De altfel, arborele care a căzut în staţia de autobuz de la Liceul de Muzică era de mai multă vreme marcat pentru a fi tăiat.
Nu a fost extras (tăiat) pentru că Municipalitatea nu avea încă atribuit un operator pentru aceste servicii, licitaţia acordului cadru fiind în plină desfăşurare. În schimb, tăierile care se vor face acum vor intra în intervenţiile de urgenţă.

Vifor Rotar

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.