Peste 600 de lucrări la Evaluarea Naţională au fost contestate la Braşov

Peste 600 de lucrări la Evaluarea Naţională au fost contestate la Braşov

0 268

Cele mai multe contestaţii au fost depuse la Limba şi Literatura Română. În 9 şcoli din judeţ, niciun elev nu a obţinut media 5

Cele mai multe contestaţii au fost depuse la Limba şi Literatura Română. În 9 şcoli din judeţ, niciun elev nu a obţinut media 5.
Înainte de soluţionarea contestaţiilor, rata de promovare în judeţul Braşov la Evaluarea Naţională este de 74,16%, mai mică faţă de anul trecut.

Au fost 299 de contestaţii la română, 267 la matematică şi 50 la limba maternă. În judeţ, cele mai multe medii, înainte de rezolvarea contestaţiilor, sunt între 6.00 şi 9.00. De asemenea, sunt mai puţine medii de 10, doar 5, faţă de 16 anul trecut. În judeţ, sunt şase colegii şi două şcoli gimnaziale în care toţi copiii înscrişi la examen au luat note peste 5.

La polul opus, sunt şi 9 şcoli în care nici măcar un elev nu a obţinut media 5. Este vorba despre unităţi şcolare cu foarte puţini copii, cu copii din medii dezavantajate – Şcoala Gimnazială nr. 5 Săcele, care a avut 13 copii înscrişi, 13 prezenţi şi din păcate niciunul nu a obţinut notă de trecere. De asemenea, Fundata, Şercaia, plus încă 2-3 din mediul rural.
O explicaţie este şi faptul că acolo unde sunt puţini copii într-o clasă, de regulă se învaţă simultan, cu copii din clase mai mici, excepţie făcând materiile de examen.

La Evaluarea Naţională, 110 copii care au medii între 1.00 şi 4,99. 4 dintre ei au luat 1 „curat” la examen. Mulţi alţi elevi nici nu s-au prezentat la examen.
Sunt 108 copii corijenţi, 28 de repetenţi, 18 au situaţia şcolară neîncheiată, iar 76 au cerinţe educaţionale speciale. Indiferent că au trecut sau nu Evaluarea Naţională, toţi copiii pot merge mai departe să studieze la liceu sau şcoli profesionale.

Înscrierea pentru admiterea în liceu se face în perioada 23 iunie – 3 iulie, iar prima repartizare computerizată este în 9 iulie. Cei care nu au evaluarea vor fi repartizaţi pe locurile rămase libere.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.