Pliante liberale pe tema Pilonului II de pensii

Pliante liberale pe tema Pilonului II de pensii

1 109

Liberalii încep vineri distribuirea pliantelor prin care îi înformează pe braşoveni în legătură ce Pilonul II de pensii

Liberalii încep vineri distribuirea pliantelor prin care îi înformează pe braşoveni în legătură ce Pilonul II de pensii. PNL a declanşat de curând o campanie naţională prin care avertizează cetăţenii că guvernanţii se pregătesc să desfiinţeze Pilonul 2. 60.000 de pliante vor fi împărţite în principalele zone pietonale ale Braşovului.

Peste 4 milioane de angajaţi români contribuie la Pilonul 2 pentru o pensie privată suplimentară faţă de cea pe care le-o va da statul. Până acum s-au adunat peste 9,1 miliarde de euro în conturile personale la fondurile de pensii din Pilonul 2. PNL acuză guvernanţii că vor să defiinţeze Pilonul 2 pentru a beneficia de banii colectaţi aici.

„Suntem împotriva ori oricărei iniţiative de naţionalizare sau diminuare a Pilonului II de pensii întrucât considerăm acesta un element de stabilitate şi întrucât PNL rămâne fidel principiilor sale de a ocroti proprietatea privată”, spune George Cornea, vicepreşedinte PNL Braşov.
În prezent pentru plata pensiilor se aplică principiul solidarităţii între generaţii. Pe scurt, statul foloseşte contribuţiile plătite de salariaţi pentru a asigura pensiile actuale.

Acest principiul e funcţionabil dacă se păstrează raportul între pensionari şi salariaţi. Din 2031, echilibrul salariaţi/pensionari va tinde către 1/3. Bugetul Asigurărilor Sociale se va prăbuşi, iar pensiile nu vor mai putea fi plătite la acelaşi nivel ca astăzi.

La pensionare, românii cu vârsta de până în 45 de ani care contribuie la Pilonii 1 şi 2 vor avea o pensie de stat şi o pensie privată suplimentară. În prezent contribuţia angajaţilor către pilonul 2 este de 3,75 % în scădere faţă de 5,1 % cât a fost anul trecut şi aproape la jumătate faţă de cât prevede legea, 6%. Liberalii le cer braşovenilor să semneze petiţia prin care cer creşterea contribuţiei la Pilonul 2 de pensii, în două etape: 6% şi 8%.

Vifor Rotar

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

  1. Ce mai politica „liberala” fac si …pseudoliberalii u agitarea „prabusirii” pensiilor!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.