Ponta vrea pe față la Președinție! Și crede că Dragnea i-a...

Ponta vrea pe față la Președinție! Și crede că Dragnea i-a luat hora inainte !!

1 184
Batalia pentru putere in PSD intre Dragnea si Ponta, care, dintr-o indelunga mocneala, a explodat in toata mass-media este exploatata abil de catre hiena… Kelemen Hunor! Strans cu usa de Ponta ca-l lasa fara majoritate, acelasi contradictoriu politician, Liviu Dragnea, n-are incotro si promite „orice”, inclusiv maghiarilor! Asa cum a promis si in Israel cu trecerea prin Parlament a esuatei Legi a Defaimarii; o petarda  care arata ca, pentru a-si scapa pielea, Dragnea ca si Ponta este capabil de orice lasitateinter-etnica !! Deci este tot mai evident ca UDMR n-a incetat demersurile si actiunile  pentru obţinerea de noi privilegii, în defavoarea românilor.
Prin intelegerile din spatele usilor inchise intre UDMR si PSD-ALDE se fortzeaza obţinerea de către acesta grupare etnica a unor prevederi punctuale din proiectul Legii statutului minorităţilor naţionale, astfel încât, cu paşi mărunţi, într-un număr de ani, legea menţionată să fie adoptată, pe…bucati, sub această formă,respinsa pana acum. In prezent in
acest proiect, aflat în aşteptare la Camera Deputaţilor, se cere acordarea pentru minorităţi de drepturi colective. Aceste „drepturi”, practic se refera la pretentii teritoriale!  Se leagă de teritoriu şi se cere înfiinţarea unor instituţii publice, în domeniile învăţământului şi culturii, constituite pe criteriu etnic, în paralel cu cele ale statului român.PONTA & HUNOR 1
Din mass-media am aflat că UDMR intenţionează să propună mai multe amendamente la Legea administraţiei publice locale, la legislaţia privind folosirea simbolurilor comunităţilor locale şi alte reglementări legislative. La fel de grava este propunerea de reducere a pragului de  folosire a limbii materne, de la 20% la 10%, astfel încât limba maghiară să poată fi folosită obligatoriu în administraţie în toate localităţile unde procentul maghiarilor depăşeşte 10%. Desigur faptul  nu se justifică, îngreunând inutil activitatea administrativă şi sporind consumul de birotică şi costurile cu traducerea documentelor în limba maghiară şi a intervenţiilor consilierilor, în limba română.!!
Prin materializarea acestui obiectiv, practic se extinde absolut NEJUSTIFICAT arealul teritorial în care se va folosi limba maghiară în administraţie, scopul fiind, de fapt, cuprinderea in campania de maghiarizare majorităţii localităţilor din Transilvania.
Aceleaşi argumente sunt valabile şi în cazul amendamentului la Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, care a primit aviz pozitiv din partea Comisiei pentru drepturile omului, culte şi minorităţi, şi care prevede „încadrarea obligatorie în unităţile sanitare a personalului de specialitate de asistenţă medicală a cunoscător al limbii minorităţilor naţionale în unităţile administrativ-teritoriale unde minorităţile naţionale fie au o pondere de peste 20% , fie numărul lor este de cel puţin 5.000” Se impune deci  folosirea obligatorie a limbii materne în instituţiile de sănătate şi instituţii de asistenţă socială.
Ori  introducerea criteriului etnic în domeniul sănătăţii şi al asistenţei sociale urmăreşte acelaşi obiectiv de impunere a obligativităţii cunoaşterii limbii maghiare, în defavoarea criteriilor de performanţă profesională, inaintea …rezolvarii problemelor vizând modernizarea dotărilor şi creşterea salariilor personalului medical.De asemenea, de ce ar fi necesare noi reglementări privind statutul folosirii simbolurilor naţionale, regionale şi ale comunităţilor locale ?ponta carje
Există prevederi clare în această privinţă. In Romania  minorităţile naţionale îşi pot utiliza liber simbolurile la evenimentele şi manifestările proprii în condiţiile prevederilor legislaţiei în vigoare, iar comunităţile locale îşi pot aproba în condiţiile legii, simboluri locale (stema, drapelul), care trebuie să fie reprezentative pentru întreaga comunitate locală, şi nu doar pentru un anume grup etnic.fatza de care ,inclusiv Ponta si-a permis nefiresti concesii. Acum, amenintat de Ponta ca va sparge unitatea PSD si Dragnea… este obligat sa fredoneze ceardasul,.
Ori, propunerile UDMR urmăresc si legalizarea folosirii steagului „ţinut secuiesc”, steag inventat după anul 2004 ca steag al unui iredentist Consiliu Secuiesc şi, ulterior, autoproclamat ca steag  al inexistentului ţinut secuiesc. Degeaba  folosirea acestui steag pe clădirile publice a fost interzisă prin Hotărârea nr. 1559/2016 a Tribunalului Harghita. Datorită caracterului monoetnic maghiar al simbolisticii sale, el promoveaza excluderiea românilor din această simbolistică resuscitand promovarea lui ca simbol al separatismului teritorial pe criterii etnice. Ca si toate toate celelalte simboluri heraldice „secuieşti” propuse, la nivelul localităţilor locale,acestea  nu cuprind şi simboluri ale comunităţii româneşti reproducând doar vechile însemne heraldice, de dinainte de Marea Unire de la 1 Decembrie 1918, perioada a dualismului austro-ungar când românii din zonă au fost discriminaţi in masa. (d.d. rujan)

COMENTARII

  1. Omul acesta nu poate trece dincolo de SISTEM. El si ai lui sunt sub control sau apartinatori SISTEMULUI. Este o creatura care nu poate sa accepte ca se poate si altfel decat crede el si structurile din care face parte. Victor Viorel Ponta a fost considerat degeaba unul dintre politicienii noului val. Pentru decizii mari este nevoie de forta, de curaj si spirit de sacrificiu. El nu le are. Si pana la urma nici nu prea cred ca simte romaneste. Chiar el a recunoscut, in campania pentru presedintie, din 2014, ca in structura sa etnica sunt mai multe popoare (triburi din Balcani si nu numai), romani, albanezi, evrei (bunicul dupa mama) bulgari etc. O recomandare ORI INTRI IN „FRONT” ORI LASA-I PE ALTII SA FACA!