POT ALTFEL – o campanie împotriva consumului de canabis

POT ALTFEL – o campanie împotriva consumului de canabis

0 70

Centrul Regional de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog Braşov a lansat vineri campania naţională care se va desfăşura până la jumătatea anului viitor. Campania este fundamentată pe studii care relevă la nivel naţional o creştere a consumului de canabis mai ales în rândul tinerilor

Centrul Regional de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog Braşov a lansat vineri campania naţională care se va desfăşura până la jumătatea anului viitor. Campania este fundamentată pe studii care relevă la nivel naţional o creştere a consumului de canabis mai ales în rândul tinerilor.
Datele arată că o treime din consumatorii de canabis au vârsta sub 19 ani iar cei mai tineri consumatori au fost depistaţi în jurul vârstei de 14 ani.
Statisticile făcute în acest domeniu au mai relevat totodată că aproape 10 % din cei care fumează canabis au încercat cel puţin o dată şi cocaină sau un alt tip de drog. Totodată consumul de canabis se află pe poziţia a 2-a, după consumul de inhalante, în ceea ce priveşte debutul precoce.
Specialiştii au lansat o campanie de prevenire în acest domeniu.
În ultimii trei ani a crescut cazuistica celor care ajung la urgenţe din cauza consumului de canabis. În 2015 au fost raportate 587 astfeld e cazuri ceea ce înseamnă o creştere cu o treime faţă de anul anterior. Majoritatea celor care au ajuns pe mâna medicilor erau tineri, 40% fiind elevi şi studenţi.
De aceea ţinta campaniei sunt în special tinerii.
Anda Samson, psiholog, CRPECA Braşov, spune că angaţii centrului vor continua să meargă în şcoli, în comunitate, în familii, pentru a informa tinerii asupra riscului unui astfel de comportament, în spaţiile de recreere împreună cu partenerii pentru a minimiza orice risc al consumului.
Canabisul este perceput pe piaţa drogurilor uşor de procurat, fiind menţionat în studii pe locul al II-lea după substanţele psihoactive.

Vifor Rotar

COMENTARII