Povestea româncei cu o avere de 700 de milioane de euro; Singură,...

Povestea româncei cu o avere de 700 de milioane de euro; Singură, locuieşte pe o insulă aproape… proprie!

0 2777

Povestea româncei cu cea mai „interesanta” viaţă din lume: Si nu are decat putin peste 45 de ani … 
Este cea mai bogată femeie din România, unica fiică a generalului de neuitat, Ştefan Guşă, fost şef al Marelui Stat Major al Armatei şi se pare, unul din personajele-cheie în evenimentele din decembrie 1989, Veronica Guşă mai detine incă… o avere de circa 700 de milioane de euro, dintrun total de 1,5 miliarde, potrivit estimărilor Forbes.
Veronica Guşă de Drăgan a absolvit cursurile Facultăţii de Drept din Bucuresti şi a început să lucreze la 22 de ani. Boala tatalui ei a marcat-o mult! Ea s-a căsătorit în 1995 cu Iosif Constantin Drăgan (dupa o plecare neasteptata in Portugalia cand tatal sau era grav bolnav!), care avea la acea vreme 78 ani, unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de afaceri  români, cel care a înfiinţat Grupul „Butan Gas”.
În 2001, omul de afaceri decide să cedeze conducerea operaţiunilor grupului către soţia sa, Veronica Guşă, care a ocupat de atunci funcţia de preşedinte executiv al Butan Gas.       
După decesul soţului ei, în 2008, Veronica Guşă de Drăgan a devenit cea mai bogată femeie din România, fiind unicul acţionar al grupului de firme şi având de administrat, cum spuneam, o avere de aproximativ 1,5 miliarde de dolari, estimată în prezent inca la jumătate din valoare, potrivit Forbes. 
Fiul lui Drăgan a descris cum s-a cunoscut tatăl său cu ultima soţie, Veronica Guşă, aşa cum i-ar fi povestit chiar miliardarul decedat. „Din câte ştiu, tatăl meu a intrat în contact cu soţia lui prin tatăl ei, care avusese un rol la Revoluţie. În cadrul acestei întâlniri a cunoscut-o şi pe această fată, la epoca respectivă ea având 22 de ani”, îşi aminteşte Mike.

Povestea fiului miliardarului situează evenimentele înainte de moartea generalului Guşă. Din câte mi-a spus tatăl meu, a rămas impresionat de ea şi mesajul pe care el mi l-a spus era că ea era foarte ataşată de el, mai ales după ce a murit şi tatăl ei. El, în fond, reprezenta şi o figură de protector, poate mai paternă, şi motivul ăsta era pentru el justificarea pentru faptul că, deşi exista o diferenţă de vârstă aşa de mare, putea să existe această relaţie. Din câte ştiu eu şi îmi aduc aminte, cu un an sau doi înainte de această căsătorie, ea a venit la Milano şi acolo tatăl meu a făcut în aşa fel să aibă cursuri de limbă italiană”, a mai povestit Mike. 

Versiunea Veronica: Varianta lui Fink diferă foarte mult de cea a văduvei miliadarului. Într-un interviu acordat în primul număr din 2008 al revistei „Flacăra”, Daniela Veronica Guşă de Drăgan a declarat: „Tatăl meu intrase în posesia unui manuscris ce aparţinea lui Iosif Constantin Drăgan. Înainte de a muri, m-a rugat să fac în aşa fel încât acesta să ajungă la domnul profesor. Am solicitat o întrevedere care mi-a fost acceptată chiar în ziua în care se împlineau 40 de zile de la moartea tatălui meu. I-am înmânat manuscrisul, îndeplinind astfel dorinţa tatălui meu. M-a întrebat ce vreau în schimb şi i-am răspuns că nu vreau nimic. Surprins, mi-a spus că sunt prima persoană din viaţa lui care i-a oferit ceva fără să-i ceară nimic în schimb”, declara Veronica. Apoi a început povestea de dragoste. 
„Nu am văzut niciodată diferenţa de vârstă. M-a fascinat personalitatea lui, modul elegant de a se comporta şi m-a făcut să mă simt cea mai importantă femeie din viaţa lui”, a mai spus fiica fostului general Guşă, răspunzând în ziarul „Flacăra” la o întrebare legată de diferenţa foarte mare de vârstă dintre ea (avea 22 de ani) şi Iosif Constantin Drăgan, care avea deja 78 de ani.     

image.png

Înainte de a muri miliardarul a întemeiat Fundaţia Europeană Dragan, care şi-a deschis filiale în mai multe oraşe din Europa. În România însă nu a putut face acest lucru decât după 1989. Atunci a deschis o şcoală de afaceri şi o universitate cu sedii la Lugoj, oraşul său natal, şi la Braşov.
Pe care, dupa moartea sa nu au mai fost sustinute de catre sotia sa…   De asemenea, Iosif Constantin Drăgan a finanţat cea mai spectaculoasa idee a sa:  crearea si materializarea celebrului basorelief care-l înfăţişează pe regele dac Decebal, aflat pe malul stâncos al Dunării, aproape de Orşova.

La un an de la decesul soţului, ea a decis să mute tot businessul de familie într-o nouă structură, denumită Veroniki Holding SpA. Astfel, pe lângă Butan Gas (grup industrial cu activităţi în Italia, Albania, Serbia, Grecia, Bulgaria şi România şi o cifră de afaceri a Butan Gas România estimată la circa 70 de mil. de euro), din noul grup face parte acum şi Romconstruct Top, companie achiziţionată pentru dezvoltarea unui parc eolian în Siliştea, Constanţa.     
Proiectul implementat acolo în urma unei investiţii de circa 44 de milioane de euro ocupă o suprafaţă de 41 de hectare şi a fost finalizat în 2011. Veronica Guşă de Drăgan locuieşte în prezent în Palma de Mallorca  (Spania) alături de cei patru copii şi conduce o maşina hibrid de lux.
Veroniki Holding, cu investiţii de peste 400 de milioane de euro în ultimii zece ani în Europa, şi-a anunţat intrarea pe piaţa de ambalaje din materiale reciclabile din România. Compania a deschis o fabrică în comuna Conteşti, judeţul Dâmboviţa. Evenimentul a avut loc în prezenţa Danielei Veronica Guşă de Drăgan, preşedintele Veroniki Holding, a CEO-ului Veroniki Holding, Christos Christofides, şi a CEO-ului Multivac, Hans Joachim Boeksegers.

Veroniki Holding a fost creat în 2010 de către Veronica Guşă de Drăgan, ca structură unică de coordonare a Grupului Drăgan, operativ din 1948, an în care Iosif Constantin Drăgan a constituit societatea Butan Gas.
Investiţia, în valoare de peste 10 de milioane de euro, extinde domeniul de activitate al grupului, prin producţia de ambalaje tip r-PET pentru industria alimentară din România, informează Mediafax.
Potrivit informaţiilor anterioare ale Business Magazin, cea mai bogată femeie din România, unica fiică a generalului antisovietic Ştefan Guşă, fost şef al Marelui Stat Major al Armatei şi personaj-cheie în evenimentele din decembrie 1989, are o avere de circa 700 de milioane de euro.

Se pricepe la afaceri Veronica Guşă de Drăgan?
A absolvit cursurile Facultăţii de Drept şi a început să lucreze la 22 de ani. Ea s-a căsătorit în 1995 cu Iosif Constantin Drăgan, care avea la acea vreme experientza unui afacerist de 78 ani, unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de afaceri …nu doar din România, cel care a înfiinţat Grupul Butan Gas.
În 2001, omul de afaceri a decis să cedeze conducerea operaţiunilor grupului către soţia sa, Veronica Guşă, care a ocupat de atunci funcţia de preşedinte executiv al ButanGas.
După decesul soţului ei, în 2008, Veronica Guşă de Drăgan a devenit cea mai bogată femeie din România, fiind unicul acţionar al grupului de firme şi având de administrat o avere de aproximativ 1,5 miliarde de dolari, dar estimată în prezent la jumătate din valoare, potrivit Forbes.
Înainte de a muri miliardarul a întemeiat Fundaţia Europeană Dragan, care şi-a deschis filiale în mai multe oraşe din Europa. În România însă nu a putut face acest lucru decât după 1989. Atunci a deschis o şcoală de afaceri şi o universitate cu sedii la Lugoj, oraşul său natal, şi la Braşov

După decesul soţului ei, în 2008, Veronica Guşă de Drăgan a devenit cea mai bogată femeie din România, fiind unicul acţionar al grupului de firme şi având de administrat o avere de aproximativ 1,5 miliarde de dolari, estimată în prezent la jumătate din valoare, potrivit Forbes.Înainte de a muri miliardarul a întemeiat Fundaţia Europeană Dragan, care şi-a deschis filiale în mai multe oraşe din Europa. În România însă nu a putut face acest lucru decât după 1989. Atunci a deschis o şcoală de afaceri şi o universitate cu sedii la Lugoj, oraşul său natal, şi la Braşov. 

Recent, după un proces care a durat circa zece ani de zile, un anume Mike Fink acum a reuşit să-i convingă pe judecătorii spanioli că este fiul lui Constantin Drăgan, astfel Veronica Guşă de Drăgan urmează să împartă imperiul financiar moştenit de la soţul acesteia şi să-i dea nu mai puţin de 150 de milioane de euro fiului vitreg, potrivit sursei citate mai sus.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.