Precizări de la Serviciul Salvamont, legate de restricţiile de pe pârtia Subteleferic

Precizări de la Serviciul Salvamont, legate de restricţiile de pe pârtia Subteleferic

0 83

În perioada 05-09.03, pe pârtia Subteleferic se vor desfăşura Campionatele Naţionale de Schi pentru Seniori. În aceste condiţii pârtia Subteleferic este complet restricţionată accesului turiştilor. Ieşirea din pârtia Sulinar se poate face atât către pârtia Bradul pe varianta clasică, cât şi către staţia inferioară de telegondolă prin Zidul Mic şi porţiunea inferioară a Drumului Roşu. Ieşirea din partia Drumul Roşu spre telegondola se poate face atât pe varianta 3D cu ieşire în Drumul Albastru, cât şi pe varianta 3E. ,,În atare condiţii vă rugăm să manifestaţi înţelegere, să schiaţi cu prudenţă în aceste zone şi să nu intraţi în culoarul delimitat pentru concurs. Totodată, vă rugăm să respectaţi semnificaţia indicatoarelor „ZONĂ ÎNCHISĂ” şi să nu vă aventuraţi pe zonele semnalizate, deoarece riscul de accidentare este unul considerabil. Atenţionăm deţinătorii de ski pass-uri că punctele pot fi utilizate doar în acest sezon de iarnă şi nu se vor putea reporta pentru sezonul 2018-2019. Totodată, contravaloarea garanţiei ski pass-urilor poate fi recuperată de la casieriile operatorului de transport pe cablu sau de la automatele instalate în acest scop.”, au comunicat reprezentanții Serviciului Salvamont și administratorii domeniului schiabil.

Ar putea să cadă un record…

În altă ordine de idei, duminică, 4 martie, s-a ajuns la 1.887.431 de treceri prin turnichete de la începutul sezonului şi, având în vedere starea foarte bună a pârtiilor, se estimează că şi în acest an se va depăşi numărul de 2 milioane de treceri, după ce în sezonul 2016-2017 au fost peste 2,1 milioane. În ultimul week-end au fost 90.651 de treceri prin turnichete. Ziua cu cele mai multe treceri a fost sâmbătă, când au fost 31.776 de treceri.
În acest moment se schiază în condiţii bune pe întreg domeniul schiabil, toate pârtiile fiind deschise, cu excepţia câtorva secţiuni închise din cauza lipsei zăpezii. Stratul de zăpadă pe pârtii este de 90-110 de cm. Astăzi sunt funcţionale următoarele instalaţii pe cablu: telecabinele Capra Neagră, telegondola, telescaunele Ruia şi Lupului, teleschiurile Bradul şi Stadion si covorul rulant de pe pârtia Bradul. Starea vremii este excelentă, cu cerul parţial senin. În dimineaţa zilei de luni, la ora 9.00, temperatura era de -5°C în masivul Postăvarul, însă prognoza indică o încălzire în următoarele zile.
foto primaria bv
D.D.

COMENTARII