Pregătiri pentru un turism la …înălțime – teste cu tunul de zăpadă...

Pregătiri pentru un turism la …înălțime – teste cu tunul de zăpadă pe pârtiile din Poiana Braşov!

0 60

Tunurile de zăpadă sunt furnizate cu titlu gratuit în acest sezon, din partea furnizorului instalaţiei de producere a zăpezii artificiale de pe domeniul schiabil din Poiană

Tunul de zăpadă TR 8 – o premieră naţională pe Domeniul Schiabil din Poiana Braşov – a intrat ieri in teste. Modelul revoluţionar, care va fi pus în funcţiune iarna aceasta pe pârtiile din statiune, are proprietăţi care îl fac lider mondial.
Două dintre cele mai performante şi eficiente tunuri de zăpadă din lume – unul model TF10 şi unul model TR8 – au ajuns ieri la Braşov.
Potrivit reprezentanţilor administraţiei domeniului schiabil, tunul TR8 este un model revoluţionar, adus în premieră în România, cu dotări pe care nici un alt tun de zăpadă din lume nu le are.

„Funcţionează cu un consum redus de energie, are un debit mare de apă, o producţie de 75, 80 sau chiar mai mulţi metri cubi pe oră” spune Dorin Drăgoi – administrator Domeniul Schiabil din Poiana Braşov.
Şi tunul model TF10 se caracterizează printr-un nivel scăzut de zgomot, dar şi prin producţie mare de zăpadă, rază mare de acoperire. A

dministratorii domeniului schiabil din Poiană spun că acesta este cel mai puternic tun. Raza mare de acţiune şi suprafaţa largă acoperită facilitează distribuirea mai uniformă a zăpezii şi uşurează operaţiunile de pregătire a pârtiei. Va fi montat pe ultimul cămin de tun mobil situat la poalele pârtiei Sub teleferic pentru că acolo e nevoie de foarte multă zăpadă.

Datorită dimensiunilor reduse şi greutăţii uşoare, tunul este mult mai stabil şi uşor de manipulat. Tunurile de zăpadă sunt furnizate cu titlu gratuit în acest sezon, din partea furnizorului instalaţiei de producere a zăpezii artificiale de pe domeniul schiabil din Poiană.

Vifor Rotar

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.