Presedintele Klaus Johannis vine la Cincu, la manvrele militare Saber Guardian 17

Presedintele Klaus Johannis vine la Cincu, la manvrele militare Saber Guardian 17

0 93

Preşedintele Romaniei participa la exerciţiul militar Saber Guardian 17, care se desfasoara in mai multe baze militare in tara. Klaus Johannis se va afla sambata in poligonul Cincu, care gazduieste cateva din manevrele exerciţiului militar multinaţional complex, derulat în România, Ungaria şi Bulgaria. In Romania

Preşedintele Romaniei participa la exerciţiul militar Saber Guardian 17, care se desfasoara in mai multe baze militare in tara. Klaus Johannis se va afla sambata in poligonul Cincu, care gazduieste cateva din manevrele exerciţiului militar multinaţional complex, derulat în România, Ungaria şi Bulgaria. In Romania, Saber Guardian 17 este condus de către Comandamentul Forţelor Terestre ale Statelor Unite din Europa, alături de Statul Major al Armatei Române.
Scopul exerciţiului din acest an este consolidarea măsurilor de apărare pe flancul estic aliat, promovarea stabilităţii şi securităţii în regiunea Mării Negre, întărirea parteneriatului între forţele armate ale Statelor Unite şi forţele armate ale României, împreună cu 21 de naţiuni aliate.
La acţiune participă peste 25.000 de militari din Regimentul 2 Cavalerie din Statele Unite ale Americii şi din Brigăzile Multinaţională Sud-Est din Craiova şi 2 Vînători de Munte din Braşov. Pe teritoriul României, SG17 se desfăşoară în peste 20 de poligoane şi raioane de dislocare, inclusiv Marea Neagră.
În total, în regiunea Mării Negre se vor desfăşura, în acest an, 18 exerciţii internaţionale, la care vor participa aproximativ 40.000 de militari, SG17 fiind cel mai mare şi mai complex dintre acestea.

Vifor Rotar

COMENTARII