Prima armă termobarică a fost testată în Poligonul Cincu

Prima armă termobarică a fost testată în Poligonul Cincu

0 85

Potrivit reprezentanţilor Centrului Naţional de Instruire „Getica”, de la Cincu, lovitura termobarică pentru aruncătorul de grenade incendiare calibru 3x40 milimetri a fost testată cu succes

Creată după ultimele concepte de luptă din lume de către cercetători din Armata Română, arma a fost testată, joi, la Cincu.

Dispozitivul de tragere a folosit muniţie creată dintr-un amestec de explozibil şi combustibil. Potrivit reprezentanţilor Centrului Naţional de Instruire „Getica”, de la Cincu, lovitura termobarică pentru aruncătorul de grenade incendiare calibru 3×40 milimetri a fost testată cu succes.

La impact, presiunea uriaşă şi căldura de peste 2.000 de grade nu dau nicio şansă inamicului.
În continuare, cercetătorii vor crea un prototip, care va fi apoi omologat iar proiectul va fi transferat către un operator economic care să producă arma.

Testarea a fost efectuată în prezenţa reprezentanţilor Statului Major ai Forţelor Terestre, care sunt şi beneficiarii acestui proiect de cercetare. Arma testată are un efect prin presiune, care duce la neutralizarea imediată a forţei vii.

Un adversar ascuns după un zid sau într-o peşteră poate fi scos imediat din luptă prin utilizarea acestui echipament de luptă.

Vifor Rotar

COMENTARII