Primăria Brașov va cumpăra pentru ISU o autospecială necesară transportului pacienților...

Primăria Brașov va cumpăra pentru ISU o autospecială necesară transportului pacienților înalt contagioși

0 19

Luni, 25 mai, a fost data limită pentru depunerea ofertelor pentru achiziționarea unei autospeciale pentru transportul pacienților înalt contagioși, care va fi pusă la dispoziția ISU Brașov. Singura firmă care a depus o ofertă pentru furnizarea acestei autospeciale este SC Deltamed SRL.     Conform caietului de sarcini, această autospecială este una multirol, care să poată transporta până la șase pacienți, dintre care patru pe tărgi și două pe scaune. La sfârșitul lunii trecute, Consiliul Local a aprobat, la propunerea primarului, alocarea sumei necesare pentru achiziționarea acestei autospeciale având în vedere că ISU Brașov nu dispune de o astfel de autospecială, iar pentru transportul pacienților, în special cei contagioși, se apela la sprijinul ISU Covasna.

Valoarea estimată a achiziției este de 792.319,38 lei, iar termenul maxim de livrare este de 25 de zile. Având în vedere necesitatea achiziției acestei autospeciale.

În momentul prezentării propunerii în Consiliul Local, primarul George Scripcaru a subliniat importanța acestei achiziții pentru siguranța și sănătatea brașovenilor. El a precizat că fiind vorba de un echipament complex, autospeciala va putea fi utilizată atât în perioada aceasta, pentru intervenții la pacienți suspecți de coronavirus, cât și în alte situații de urgență. Acest echipament va fi proprietatea municipiului Brașov și va fi dat în folosință Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență.

 „Este vorba de o autospecială multirol. Noi am avea nevoie de o autospecială de transport personal și victime multiple, având în vedere și situația dată de Covid, și nu numai – pentru că am mai trecut și printr-o situație de amenințare cu Ebola. Este o mașină extraordinară, ținând cont că se poate transforma într-o autospecială de transport pacienți înalt contagioși. Ambulanța are capacitatea de a crea presiune negativă la interior și astfel împiedică propagarea agentului patogen spre exterior. În plus, această mașină are și un sistem de filtre HEPA foarte performant. Mașina poate evacua până la șase victime în același timp, dintre care patru pe targă. În plus, din dotarea ei fac parte și patru izolete, foarte necesare în acest moment. Având în vedere că avem foarte multe misiuni în județ și municipiu, majoritatea pacienților sunt internați în spitale din municipiul Brașov, iar ambulanțele nu oferă aceste condiții de transport eficient și o siguranță ridicată, o astfel de autospecială este foarte importantă pentru noi. Acum nu avem o astfel de autospecială și trebuie să cerem sprijinul colegilor de la Covasna, dar trebuie subliniat că nu este utilă numai în cazuri de intervenție Covid, ci și la multe accidente unde sunt victime multiple care pot fi evacuate deodată, în condiții foarte bune“ , preciza inspectorul șef  al ISU Brașov, lt. col. Lucian Dumitru Marciu, invitat on-line la ședința Consiliului Local în care s-a aprobat această investiție.

D.D.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.