Primarul localității Sadova, satul natal al președintelui R. Moldova, va semna Declarația...

Primarul localității Sadova, satul natal al președintelui R. Moldova, va semna Declarația de Unire cu România

0 118

Primarul comunei Sadova, localitatea natală a preşedintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunţat, vineri, că ar putea semna în curând o Declaraţie de unire cu România, alături de celelalte nouă localităţi care au semnat deja documentul simbolic.

Vladimir Susarenco, a declarat că a început deja discuţiile cu consilierii locali, iar câţiva dintre ei şi-au dat deja acordul. Primarul satul natal al lui Igor Dodon susţine că va semna declaraţia de Unire dacă acest lucru şi-l doresc şi localnicii, motiv pentru care urmează să îi consulte.

Eu am încredere în consătenii mei, sunt ferm convins că cei care au votat deja astfel de declaraţii, atât cei care intenţionează să le voteze vor conştientiza, în timpul cel mai apropiat, că este o încălcare a Constituţiei Republicii Moldova. Sunt încălcate mai multe articole din Constituţie şi, mai devreme sau mai târziu, vor trebui să răspundă pentru acest fapt”, a reacţionat Dodon.

Anterior, preşedintele Republicii Moldova a condamnat acţiunile localităţilor din Republica Moldova care au semnat declarţia simbolică de unire cu România.„Condamn în cel mai categoric mod acţiunile unor reprezentanţi din localităţile Republicii Moldova, dar şi indiferenţa, neglijenţa sau poate rea-intenţia a unor astfel de instituţii, cum ar fi Serviciul de Informaţii şi Securitate, Ministerul de Interne, Procuratura Generală, care ar trebui să contracareze aceste manifestări”, afirmase Dodon.(Timpul m.d.)

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.