Prime de angajare de 1.500 de lei pentru tinerii şomeri! Cr spune...

Prime de angajare de 1.500 de lei pentru tinerii şomeri! Cr spune AJOFM Braşov?

0 111

Şomaj timp de şase luni şi primă de angajare de 1500 de lei pentru absolvenţii care se înscriu la AJOFM

Şomaj timp de şase luni şi primă de angajare de 1500 de lei pentru absolvenţii care se înscriu la AJOFM . Deşi sunt informaţi din şcoală, foarte puţini absolvenţi de liceu se înscriu la şomaj; aşa se face că anul trecut, din peste 2800 de absolvenţi, doar 100 au ales să declare că nu au un loc de muncă.

Absolvenţii din acest an care nu îşi continuă studiile sau nu îşi găsesc un loc de muncă, dar se înscriu în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă din raza domiciliului sau reşedinţei, beneficiază de facilităţi.

Tinerii pot beneficia gratuit de informare şi consiliere profesională dar şi mediere pentru identificarea unui loc de muncă. Adevăratul cadou sunt însă banii pentru angajare.
Potrivit Lilianei Dragomir – director AJOFM Braşov, dacă în cele 60 de zile aceşti tineri înregistraţi în evidenţele noastre îşi găsesc un loc de muncă pot beneficia de îndemnizaţie de inserţie în valoare de 1500 de lei, de trei ori indicatorul social de referinţă.

Pentru a beneficia de toate aceste facilităţi, absolvenţii trebuie să se înscrie la AJOFM în maximum 60 de zile de la data absolvirii.

Dacă nu o fac, au dreptul să se înregistreze ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, dar nu vor avea dreptul la indemnizaţie de şomaj.
Programul de lucru pentru înregistrarea dosarelor este de luni până joi, între orele 08:00 – 16:00, vineri, între 08:00 – 14:00, la sediul AJOFM din Braşov şi la punctele de lucru din teritoriu.

Vifor Rotar

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.