Dupa vizita FMI – principala „problemă”: NU măriti pensiile si salariile; solicitați…...

Dupa vizita FMI – principala „problemă”: NU măriti pensiile si salariile; solicitați… imprumuturi de la FMI! Adică, stati în lanțuri! …

1 347

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit joi, la Palatul Cotroceni, cu delegația FMI  pentru România. Așa cum sta bine unei instituții mondiale, care ne-a mai tinut în genunchi cu ajutorul lui Basescu, a început să ne tragă de urechi. Măriți pensiile si salariile și o faceti fără acordul noastru? N-ați mai luat credite de la noi, cum vă permiteti?! Vorbiți de investiții, de programe de dezvoltare fără bani de la FMI și BM?

Administrația Prezidențială informează, într-un comunicat că întrevederea a avut ca scop prezentarea principalelor concluzii ale misiunii periodice de evaluare, în virtutea statutului României de țară membră a Fondului Monetar Internațional   Temele abordate s-au axat pe evoluțiile economice recente ale României, șeful misiunii FMI subliniind „necesitatea unor politici economice sănătoase, care să consolideze creșterea economică din ultimii ani a României, mai ales în contextul în care actualul cadru fiscal-bugetar prezintă o serie de riscuri și vulnerabilități”. Programul politic al partidului castigator in alegeri, nici nu a contat pentru presedintele României si FMI. A fost total ignorat !FMI ELEF

Administrația Prezidențială arată, în cadrul întâlnirii, a fost prezentată nevoia de a regândi trendul politicilor economice al PSD, retinandu-ne doar că sunt doar politici și măsuri axate pe stimularea puternică a consumului, S-a refuzat luarea la cunostinta a  existentei in programe a acelor  politici de susținere a investițiilor și a promovarii de structuri productive a economiei României.

Gad la gand cu bucurie; ce potriveala: Reprezentanții FMI au arătat că: România are nevoie de creșterea performanțelor în absorbția fondurilor europene (soldate cu ZERO in  guvernul Ciolos) și recomandarea generala privind… îmbunătățirea semnificativă a colectării veniturilor de către ANAF, dar și de asigurarea predictibilității și susținerea în continuare a luptei împotriva corupției”, se precizează în comunicat.

La rândul său, in clasicul limbaj de lemn, presedintele Johannis a menționat papagaliceste… importanța creșterii încrederii în economia României, prin politici publice credibile, eficiență și transparență a cheltuielilor publice, dar și printr-un cadru competitiv pentru mediul de afaceri. Vorbe goale !!
În încheierea întrevederii, a fost reafirmată dorința de a continua colaborarea bună dintre România și Fondul Monetar Internațional, astfel încât climatul economic general să fie stabil și favorabil creșterii prosperității. Lipeste… incurajarea ca de Sfintele Pasti, se ieftinesc ouale rosii! Vopseaua, inclusa in pretz !! Nimic despre Salarii? Pensii? Cheltuieli pentru sanatate si educatie? Acum prea le vreti pe toate deodata…

D. D. Rujan

COMENTARII

 1. Romanii trebuie sa se trezeasca. Ne ajunge ca am pierdut din viata noastra aproape trei decenii de saracie si mizerie. Sunem tinuti intentionat in mizerie de oculta mondiala cu ale ei instrumente: FMI, BM, BERD, CE etc. care mentin la putere cozile de topor care tradeaza si ne fura. Este deja recunoscut de cei care ne conduc ca Romania e un stat MAFIOT!
  Iata ca la altii se pot si pensii mari si anticipate.
  Pensionarea la 50 de ani, cu 9.000 de euro pe lună pentru funcţionarii din UE a fost aprobata !
  În anul precedent, 340 de functionari se vor pensiona la 50 de ani cu o pensie de 9000 de euro pe lună! Da, ati citit corect!
  Cine plăteşte ? Noi! Ei voteaza legi, fără control şi-si atribuie ,,pensii de aur” cu impozitele noastre.
  Tehnocraţii europeni beneficiaza de pensii de nababi ….!!!!!Exemple Giovanni Buttarelli, care ocupa postul de Asistent Supervizor de protecţia datelor, va primi numai dupa 1 an si 11 luni de serviciu (in noiembrie 2010), o pensie de 1515 euro / luna. Echivalentul a ceea ce se ,,ofera” , în medie, unui angajat francez din sectorul privat,
  după o carieră completă (40 ani).
  Colegul său, Peter Hustinx, si-a văzut contractul reinnoit cu inca 5 ani . Acesta va avea dreptul la aproape 9000 euro pensie pe lună. E simplu, nimeni nu s-a decis sa-i ia la intrebari, deci e firesc ca profita. E ca şi cum pentru pensionarea lor, ei ar fi primit un cec în alb.
  Multi alti tehnocraţi se bucura de acest privilegiu:
  1. Roger Grass, grefier al Curţii de Justiţie , va primi 12500 euro pensie pe luna.
  2. Pernilla Lindh, judecător la Tribunalul de Primă Instanţă, 12900 euro / luna.
  3. Dámaso Ruiz-Jarabo Colomer, avocat general, 14000 euro / luna.
  Listă este mult mai lunga. E timpul sa ne trezim!