Pro România acuză: ,,Guvernul înstrăinează resursele de bază”

Pro România acuză: ,,Guvernul înstrăinează resursele de bază”

0 178

Pro România acuză motivat că ,,Romania anului 2020,în plina pandemie de coronavirus, exporta forță de muncă ieftină, bușteni și grâu!
Parlamentul, presa, ONG-urile criticp și încearcă sa oprească acest export de resurse care sleiește țara – dar Guvernul Romaniei este surd și orb la aceste critici si accelereaza in aceasta direcție!
Care este sanșa Romaniei să iasă din CRIZA ECONOMICA dacă în fiecare zi propriul Guvern îi instrăinează resursele de bază?” spune sursa anterior citată. Din păcate au dreptate pentru că, rememorând faptele, observăm că:

Viena a negociat cu Budapesta tranzitul românilor
Amintim că Guvernul austriac a anunțat joi că a ajuns la o înțelegere cu guvernul român și cu cel maghiar, astfel încât îngrijitorii din România să poată ajunge în Austria cu un tren special de la începutul lunii mai. ,,Conform datelor oficiale, din cele 33.000 de persoane care au nevoie de îngrijire non stop, jumătate se bazează pe îngrijitori români”, spun  cei de la G4media continuând (…) ,,Pentru a rezolva această problemă presantă, guvernul austriac s-a pus în mișcare și a negociat cu Budapesta, pentru a le permite românilor să traverseze țara cu trenul, și cu Bucureștiul, pentru a lăsa muncitorii să plece”.
Guvernele trec peste restricțiile impuse propriilor cetățeni, ignoră criticile celor care-i acuză că pun în pericol sănătatea tuturor pentru a salva niște afaceri și fac tot ce le stă în putință pentru a importa forță de muncă ieftină dar vitală. Așa cum am mai scris, sezonierii, de pildă, sunt plăți cu 9 euro pe oră, din care se scad de cele mai multe ori cheltuielile cu mâncarea și cazarea.
La rândul său Deutsche Welle a calculat cu cât rămâne în buzunar un muncitor sezonier: ,,Ioan a lucrat anul trecut pentru prima dată în Germana la o întreprindere care cultiva sparanghel în apropiere de Münster. După aproape trei luni de muncă istovitoare de 10 ore pe zi fără pauză, s-a întors în ţară cu mai puţin de 1.850 de euro în buzunar. Din salariul său fuseseră reţinuţi circa 1.000 de euro pentru cazare, mâncare şi utilităţi.”

Pe aceasi temă vedeți și articolul ,,Fermierii germani preferă lucrători români pentru că…sunt mai rezistenți, nu vor zile libere și acceptă salarii mici. ,,Piață Liberă”, ,,progresism” sau aduce a plantație din secolul XIX !?”

Un eșec devenit vizibil! Ne exportăm (și)  oamenii simpli care muncesc!!!
Acum, cu acest blocaj provocat de pandemie, țările vestice bogate  admit că au ajuns dependente de forța de muncă brută din Estul sărac. Iar noi exportăm acum vizibil, fără scrupule la nivel de guvernanți privind protejarea cetățenilor și respectarea Ordonanțelor militare, cea mai căutată marfă în vremuri de criză: forța de muncă brută, necalificată. Acest exod sezonier reprezintă  rezultatul eșecul nostru ca societate. Interesant că oocidentul nu vrea și comunitățile din Săcele, Țăndărei, Codlea, Ferentari, etc care acolo, Occident, aveau alte ,,ocupații”.

Iulian Rinder

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.