Pro România Brașov,

Pro România Brașov,

0 75

Iată că și un partid nou, cum este Pro România Brașov, poate deveni competitiv, ultimul scrutin confirmând un start bun pe scena politică românească.
Președintele interimar al organizației municipale a Partidului Pro România Brașov, Liviu Lupu, spune că în momentul discuției noastre partidul pe care îl coordonează are aproximativ șase sute de membri activi la nivel de filială. ,,Oficial sunt peste șapte sute. Dar fiind la început am dorit să-i contactez pe fiecare în parte. Este o muncă dificilă, dar nu imposibilă.
Am avut surpriza neplăcută ca unii – nu foarte mulți este adevărat – ce apăreau pe listele noastre există să se arate surprinși nu prea plăcut datorită faptului că apăreau ca membrii de partid. Le-am cerut scuze și i-am scos de pe listă. De aceea consider că am făcut bine, pentru început, să discut cu fiecare om în parte.

Când eram la PSD – Liviu Lupu a fost președintele filialei PSD Brașov timp de ai mulți ani fiind exclus de acolo de către ,,tânăra gardă” condusă de Marius Dunca n.r. – aveam aproape șapte mii de membri, în 2016, la municipiu. Nu știu câți mai sunt acum, dar era imposibil de discutat cu fiecare persoană în parte. Acum, aici, la Pro România, fiind la început de drum, chiar dacă este dificil am dorit – și contnui zilnic demersul – să am un dialog personal cu fiecare brașovean ce se implică în acest proiect.
De altfel,pentru a putea avea întâlniri cât mai folositoare pentru politică vom avea la început trei sedii. Primul, pe care probabil îl cunoașteți, se află în zona centrală.

Acolo – doresc eu și am discutat și cu domnul președinte Ponta și cu liderul județean Mihai Mohaci – vom face organizația de tineret. Stiți că tinerilor le place să fie priviți ca centru, ei sunt un centru al viitorului nostru și prin urmare le vom da sediul central.
Sediul central al Pro România, filiala Brașov, va fi lângă actuala locație a  spitalului Mârzescu. Acolo am găsit o clădire decentă, ce trebuie renovată, este adevărat, dar care prezintă  un avantaj – o sală principală unde pot veni aproape o sută de oameni.
Și nu vă ascund, nu este propagandă ci un adevăr, discuțiile cu membri de partid sunt esențiale din două puncte de vedere: dacă te interesează opinia colegilor tăi și vrei să aplici acele opinii în spațiul public și do –  o consecință firească a primului lucr -, dacă vrei să ai și impact electoral.
Căci de oameni care parvin în funcții este plină politica.
În fine, un al treilea sediu îl vom avea în cartierul Steagu. Practic, în afară de acest sediu – ce va fi primul pentru organizațiile de cartie – doresc să mai achiziționăm încă cinci sedii. Dar acest lucru este în stadiul de proiect acum. Practic vorbim acum despre aceste trei sedii – unul pentru organizația județeană și municipală altul pentru tineret și al treilea pentru organizații de cartier – unde oamenii care vor să vină lângă noi, care vor poate doar să ne consulte, să aibă unde și cu cine discuta

Iulian Rinder

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.