Profesorii Universităţii Transilvania vor avea salarii cu 30% mai mari

Profesorii Universităţii Transilvania vor avea salarii cu 30% mai mari

0 101

Din următorul an universitar, cresc şi taxele de înscriere şi şcolarizare la instituţia de învăţământ superior. De Ziua Universităţii, studenţii şi potenţialii candidaţi sunt întâmpinaţi cu o nouă pagină de Internet

Din următorul an universitar, cresc şi taxele de înscriere şi şcolarizare la instituţia de învăţământ superior. De Ziua Universităţii, studenţii şi potenţialii candidaţi sunt întâmpinaţi cu o nouă pagină de Internet.
Creşterea lefurilor profesorilor se datorează şi sporului de doctorat, de jumătate din valoarea salariului minim pe economie, în condiţiile în care toate cadrele didactice de la Transilvania au doctorat.
În plus – o particularitate pentru instituţia braşoveană de învăţământ superior, unii profesorii primesc un spor, în funcţie de evaluarea studenţilor.
Prof.univ.dr.ing. Ioan Vasile Abrudan, rectorul Universităţii Transilvania Braşov, spune că instituţia pe care o conduce este singura universitate care acordă salarii diferenţiate pentru cei mai apreciaţi studenţi de către studenţi iar procentul de 15% este acordat din venituri proprii. Pe de altă parte, din următorul an universitar, taxele de înscriere şi şcolarizare vor creşte. Înscrierea va costa 200 de lei în 17 facultăţi, şi 250 de lei la Medicină.
Cresc şi taxele de școlarizare de la 2800 la 3000 de lei pe an,cu excepţia Facultăţilor de Medicină și Muzică, unde taxele rămân la valoarea de 4000 și 6000 de lei pe an.
Motivarea conducerii pentru aceste creşteri este legată de creşterea salariilor profesorilor şi impunerea ARACIS de corelare a taxelor de şcolarizare cu cheltuielile reale.
La ceas aniversar, Universitatea Transilvania se prezintă studenţilor şi viitorilor studenţi cu o nouă faţă, mai exact, o nouă pagină de internet.
La Universitatea Transilvania studiază 19320 de studenţi, predau 730 de cadre didactice şi sunt 25 de cercetători. Majorările salariale de la Universitatea Transilvania fac parte din Programul Guvernului a crește salariile din sistemul de învățământ și din sistemul sanitar.

Vifor Rotar

COMENTARII