Profesorul Emil Stoica a încetat din viaţă

Profesorul Emil Stoica a încetat din viaţă

0 57

Profesorul Emil Stoica este cunoscut și apreciat pentru contribuţia în matematică, domeniile de interes fiind G-structuri de tip Finsler și Structuri parakahleriene

Comunitatea academică a Universității Transilvania este în doliu. S-a stins din viaţă profesorul Emil Stoica, președinte al Senatului Universității Transilvania (2012-2017), prorector (2008-2012) și decan al Facultății de Matematică Informatică (2004-2008).
Profesorul Emil Stoica a absolvit Facultatea de Matematică din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. În 1979 și-a început cariera universitară în cadrul Universității Transilvania, unde a ocupat pe rând pozițiile de asistent universitar, lector universitar, conferențiar universitar și profesor universitar.
Profesorul Emil Stoica este cunoscut și apreciat pentru contribuţia în matematică, domeniile de interes fiind G-structuri de tip Finsler și Structuri parakahleriene,
Activitatea de dascăl a fost completată de cea politică: a fost preşedintele CPUN Braşov, deputat FSN (1990-1992), deputat FDSN (1992-1996), membru al Grupului parlamentar al PDSR şi chestor în Biroul permanent în ambele legislaturi.

Vifor Rotar

 

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.