Programul guvernamental ”Investește în Tine” – lângă CEC mai vin două bănci

Programul guvernamental ”Investește în Tine” – lângă CEC mai vin două bănci

0 60
Programul guvernamental ”Investește în Tine” adresat tinerilor între 16 şi 26 de ani care pot contracta credite de cel mult 40.000 de lei cu dobândă suportată de la bugetul de stat, a devenit operațional de la începutul acestei săptămâni. În program pot aplica și doritori cu vârsta de 26 – 55 de anit care pot obține un împrumut de până la 35.000 de lei.
Banii împrumutaţi pot fi folosiţi pentru cheltuieli în educaţie, sănătate, investiţii imobiliare, cultură, sport, efectuate de oricare dintre membrii familiei beneficiarului.

Programul guvernamental a fost implementat și va fi monitorizat de către Comisia Națională de Strategie și Prognoză.
Dacă solicitanții sunt și salariați, ei vor putea solicita suplimentar 20.000 de lei, pe lângă creditul inițial. De asemenea, anii de studiu vor reprezenta perioada de graţie pentru acest tip de finanţare. Sumele pot fi folosite pentru îmbunătăţirea pregătirii profesionale sau pentru acces la diferite servicii de sănătate şi activităţi sportive.Trebuie reamintit faptul că beneficiarii Programului Investește în Tine trebuie să să îndeplinească următoarele condiţii de eligibilitate: să fie persoane fizice cu cetăţenie română, cu domiciliul în România; să fie tineri cu vârsta cuprinsă între 16 ani împliniţi şi până la 26 de ani neîmpliniţi la data solicitării creditului inclusiv şi să fie cuprinşi în sistemul de învăţământ sau să efectueze cursuri de specializare, autorizate de Ministerul Educaţiei Naţionale sau, după caz, de Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale; persoane cu vârsta între 26 de ani împliniţi şi 55 de ani neîmpliniţi la data solicitării creditului inclusiv, dacă sunt cuprinse în sistemul de învăţământ sau efectuează cursuri de reconversie şi/ sau specializare profesională, autorizate de Ministerul Educaţiei Naţionale şi, după caz, de Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale; să prezinte cel puţin un codebitor, dacă solicitantul nu este angajat.

Potrivit MFP, procentul de garantare a creditelor acordate prin Programul Investește în Tine este de 80%, exclusiv dobânzile şi comisioanele aferente, iar plafonul total al garanţiilor de stat care pot fi emise pentru anul 2018 este de 600 de milioane de lei. Bugetul total al subvenţiilor de dobândă şi al comisioanelor este de 5 milioane de lei, suportate din bugetul de stat, prin bugetul Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză.

După CEC Bank, alte două bănci – BCR și ING Bank urmează să intre în programul ”Investește în tine”, potrivit unor anunțuri oficiale ale reprezentanții celor două instituții de credit.
BCR e în faza finală a pregătirilor în timp ce ING se pregătește pentru a deveni partener al proiectului guvernamental la viitoarea ediție. Programul ”Investește în Tine” depășește asteptările, numărul persoanelor interesate fiind de ordinul sutelor, în cele 4 zile de când a fost lansat oficial.
BCR lucrează deja la armonizarea fluxurilor și a procedurilor pentru acomodarea noului produs, nefiind însă avansat un termen la care ar putea fi semnat parteneriatul cu Guvernul.
Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.