Programul politic al UDMR, transmis de Orban Viktor: Până treceți puntea, te...

Programul politic al UDMR, transmis de Orban Viktor: Până treceți puntea, te faci frate și cu…dracul!

1 112
Dupa victoria categorica in   alegerile generale din Ungaria,  influenţa FIDESZ asupra UDMR si a administratiilor unor localitati din Transilvania a devenit mai puternică decât oricând, iar fondurile pe care guvernul de la Budapesta le pune la dispoziţia UDMR sunt la nivelul unui minister din Ungaria! Potrivit ziarului ungar Népszava,  UDMR și FIDESZ au semnat un acord prin care o fundație a UDMR  (Eurotrans Alapítvány) primea dreptul şi (banii!) de a sprijini autoritățile de la Budapesta în procesul prin care maghiarii  urmau să obţină cetăţenie ungară − proces pe care  FIDESZ il numeşte renaturalizare.
Asa cum s-a dovedit anul acesta, 2O0.000 de voturi din Transilvania  s-au adaugat  in urnele Guvernului  FIDESZ  prin efortul UDMR de a-i consilia pe acei cetățeni români de etnie maghiară să depună dosar de dobândire a cetăţeniei ungare si… sa voteze ca atare!. De altfel inca din 2015 Guvernul condus de Viktor Orbán îşi propunea să „obțină” un milion de cetățeni noi, iar rețeaua transilvăneană a UDMR-FIDESZ   se lauda cănumărul cetățenilor români care au şi cetățenie ungară, trecuse de 700.000!! Adica mai mult de jumatate din maghiarii din Transilvania,,,detin cetatenie ungara! Si racolarea lor continua !!
Un alt program important in localitatile din „Secuime” susţinut de guvernul Ungariei,cu tzinta precisa, este destinat copiilor maghiari din Transilvania, care primesc burse anuale cu condiţia să aleagă linia de învăţământ în limba maternă, iar bursa lunara este de circa 90 de euro/copil.Astfel Transilvania  devine  practic,un fel de „provincie anexa”,guvernata prin intermediari de  Ungaria!
Ca  intr-un sat fara …caini si administratie romaneasca, Presa de limbă maghiară din România, este principal vector al maghiarismului, care primeşte pe ascuns multi  bani prin fundaţiile UDMR ! Din suma de circa 10 milioane euro lunar, alocată comunităţii maghiare din Transilvania pentru 2018, guvernul ungar  acorda 1,45 miliarde de forinţi (circa 5 milioane de euro) numai asociației Erdélyi Médiatér, care finanţează portalul revizionist de ştiri tér.ro.
Traseul acestor finanţări poate să fie direct, de la Budapesta, prin intermediul unor alte  ONG-uri  inregistrate in Romania. Există însă și fundații-mamut al căror rol este să distribuie fonduri către asociații mai mici, si care sunt scutite de taxe si impozite, desi realizeaza importante venituri nefiscalizate !! Două astfel de institutii centralizatoare sunt Fundația Communitas, dar si o „subtila „Fundație pentru Școală”, ambele subordonate… UDMR-FIDESZ, organizatie de-acum recunoscuta ca fiind subordonata direct, pe linie politica, Guvernului de la Budapesta.
Cu alte cuvinte, inca o linie „ascunsa” prin care conducerea UDMR  controlează şi direcţionează nemijlocit o parte din fluxurile financiare venite de la Budapesta. Iata cum  UDMR este ca …organizatie culturala a minoritatii maghiare sustinuta financiar si de Parlamentul Roman, la un nivel fara precedent! De exemplu, studiind o listă de proiecte finanţate de Fundația Communitas în 2016-2017, descoperim cum diverse sume de bani pleacă dinspre UDMR direct către presa de limba maghiară din România.Care desfasoara o propaganda sovina si revizionista,fara precedent!
 Ca fapt divers, numărului mare de proiecte din lista menţionată (circa 1.700!), cea mai consistentă parte a… bugetului venita de la FIDESZ este cheltuită de Fundația Communitas cu salariile unei adevarate retzele mascate  a celor 28 de angajați, plus întreținere, taxe, comisioane, cheltuieli de funcționare, investiții şi programe proprii.
Din fondurile gestionate de Communitas, sume importante ajung lunar la:
* fundația Janovics Jenő, pentru funcționarea televiziunii și radioului Erdélyi − 2.731.257 de lei;
* Impress KFT, care publică ziarul maghiar al județului Mureș,
* Népújság Maros − 38.000 de lei;
* Asociația Jurnaliștilor Maghiari din România (Magyar Újságírók Romániai Egyesülete) 50.000 lei,
* Revista de literatură Maros Megyei Tanács (editată de Consiliul Județean Mureș) − lunar inca 40.000 de lei;
* săptămânalul braşovean Brassói Lapok − 39.000 de lei;
* ziarul Hargita Népe − 25.000 de lei;
* Székely Hírmondó − 22.000 lei;
* Moldvai Magyarság − 14.000 lei, și multe altele.
Dependenţa financiară a UDMR faţă de FIDESZ şi relaţia apropiata dintre Kelemen Hunor și Viktor Orbán l-au făcut pe fostul lider Markó Béla, acum retras în postura de președinte onorific, să atenţioneze public că Uniunea ar trebui să-şi păstreze autonomia deciziilor politice, atât în raport cu Bucureștiul, cât și cu BudapestaDoar așa, consideră Markó, UDMR își va putea menţine credibilitatea în ochii electoratului său.
Discuțiile dintre Orbán și Kelemen s-au axat pe sporirea „independentei” comunității maghiare, pe capacitatea acesteia de a-și amplifica identitatea națională”!!
Incepand cu  luna Decembrie 2017 „Kelemen l-a informat lunar pe premierul ungar cu privire la situația politică din România,  Kelemen adevenind astfel un fel de liant între București şi Budapesta. Această postură a devenit limpede în septembrie 2017, când el a intermediat o serie de convorbiri telefonice directe între Liviu Dragnea şi Viktor Orbán. Atunci, Dragnea …cam de capul lui,  ar fi stabilit cu Orban un consens cu privire la funcționarea Liceului Romano-Catolic din Tîrgu Mureş − a cărui înființare era cercetată de DNA... Ce treaba are un presedinte de partid cu aceasta problema?  Dl. Dragnea, pafarist 100% la problemele Transilvaniei, dar socotindu-se plin de umor,  vorbea astfel despre Orbán, în septembrie 2017: „Un politician pragmatic şi cu simțul umorului…” Cine a fost intermediarul…dialogului? 
   „L-am sunat pe domnul Kelemen Hunnor și i-am zis: «Dom’ne, aș vrea să vorbesc cu domnul Orbán la telefon, se poate? Poate ai telefonul, ai cunoștințe, aveți contacte…». − Mi-a raspuns scurt: Da! Si …m-a sunat înapoi și mi-a spus «E rezolvat! Marți, la ora 1, puteți vorbi direct la telefon». Dar de ce ii trebuia o „pila” presedintelui PSD, ca sa vorbeasca la Bidapesta cu presedintele FIDESZ, ne tot intrebam ?!
 – Da , asa am putut vorbi cu Orban. Si am constatat ca  este  un interlocutor foarte deschis la dialog, un politician inteligent, foarte pragmatic și cu simțul umorului. Și am convenit următoarele: „decât să ne certăm ca țări, de ani de zile, în loc să cooperăm economic, în loc să fim mai puternici împreună, pentru că putem avea foarte multe interese comune, și economice, și de strategie, și de muncă împreună în UE, cred că e mai bine să găsim soluții la ceea ce ne interesează și în prezent, și în viitor”. Dumnezeu stie ce a ințeles Dragnea din aceste raspunsuri conventionale si absolut firesti, în care eventual putea …tot cu umor, sa-l atentioneze asupra iredentismul tot mai accentuat al activitatii maghiare in  Transilvania.
Astfel presedintele PSD  a fost mulțumit ca,  in ciuda aparentei nehotărâri și a declaraţiilor oscilante, UDMR a susținut si sustine in continuare politica dusă de coaliția PSD-ALDE. La începutul sesiunii parlamentare 2017-2018, Liviu Dragnea spunea că„prin vocea lui Kelemen Hunor, UDMR îi comunicase că hotărâse în unanimitate să „сontinue colaborarea cu coaliția majoritară”. Dovezile aveau să urmeze: 
UDMR a contribuit la modificarea legilor justiției; UDMR nu a susținut moțiunea de cenzură depusă de PNL împotriva Guvernului Tudose; UDMR a votat Cabinetul condus de Viorica Dăncilă. În plus, după învestirea guvernului Dăncilă, UDMR a anunțat că „va menține protocolul de colaborare parlamentară cu alianța PSD-ALDE”.
În ceea ce priveşte relaţia Uniunii cu partidele de opoziție, aceasta este mai degrabă ostilă… 
Relaţia UDMR-PNL e destul de încărcată de nişte declaraţii din partea „colegilor” de la PNL „Nu poţi să chemi moţii şi să spui să fie pregătiţi la Ţebea, că vor fi chemaţi iarăşi în luptă împotriva maghiarilor. Nu poţi spune, ca şef de partid aşa ceva, iar apoi să ceri voturile noastre”, spunea Kelemen Hunor, referindu-se la o declarație făcută de Ludovic Orban la comemorarea lui Avram Iancu…
Cert este că, prin susţinerea acordată coaliţiei de la putere, își urmărește conecvent  interesul privind modificarea Legii 215/2001 a administraţiei publice locale. Care este in Ardeal, un adevarat ACT de separare etnica decisiva a maghiarilor!!
In principal,
 dorinţa maghiarilor este pas cu pas… urmatorul pas: scăderea la 10% a pragului demografic de la care autorităţile unei unităţi administrativ-teritorialedevin „obligate” să folosească generalizat limba maternă !! Si sa elimini treptata ,dar  tot decisiva, a eliminarii Limbii Romane din viatza social-politica a localitatii !!
„Cum e vorba aceea românească? Până treci podul, te faci frate si cu dracu’?”

prof. Deak Andrei

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.