Progym Gheorghieni nu a fost de acord cu reprogramarea partidelor cu Corona,...

Progym Gheorghieni nu a fost de acord cu reprogramarea partidelor cu Corona, făcând chiar și o sesizare la Ministerul Tineretului și Sportului!

0 112

Duminică,,,lupii”vor susține primul meci din semifinalele Campionatului Național, urmând să se confrunte la Brașov, cu Progym Gheorghieni. Reprogramarea partidelor din penultimul act al Campionatului Național, de către federația română de specialitate, ținând cont de angajamentul internațional al echipei brașovene, în Erste Liga, a avut un istoric aparte, pe care ni l-a dezvăluit președintele secției de hochei de la Corona Brașov, Emilian Cernica :

,,Am avut ultimele două săptămâni aglomerate cu desfășurarea meciurilor din Erste Liga. Pe lângă asta, a trebuit să ne focusăm și cu corespondența cu Federația Română de hochei pe gheață, legată de desfășurarea semifinalei Campionatului Național, în compania Progymului Gheorghieni. Echipa harghiteană a ajuns să trimită hârtii peste hârtii și să facă o reclamație chiar și la Ministerul Tineretului și Sportului, legată de reprogramarea partidelor din semifinalele Campionatului Național, cu care nu a fost în niciun moment de acord. Din punctul de vedere al Clubului Corona, nu simțim decât un gust amar, pentru că atât Corona, cât și Miercurea Ciuc, au reprezentat nu doar interesele cluburilor lor, ci și România, pentru că au jucat într-o competiție internațională. De aceea, nu înțelegem atitudinea și acțiunile celor de la Gheorghieni, care au făcut orice le-a stat în putință să nu se amâne meciurile cu Corona Brașov.
Ce ar fi vrut cei din Gheorghieni? Să jucăm în aceeași și și la Budapesta și la Brașov? Chiar eram în capitala Ungariei și ne pregăteam de meci, când cei din Gheorghieni aveau de gând să vină la Brașov să joace nu știu ce meci! Până la urmă, federația de specialitate a fost arbitru și a stabilit ferm datele de desfășurare, însă discuțiile și timpul consumat cu corespodențe fără sens cu cei de la Gheorghieni, au fost de neînțeles. Probabil că se va schimba situația anul viitor, dacă echipa din Gheorghieni va intra în Erste Liga și atunci nu știu cu ce măsură se va judeca situația. Vreau să le amintesc tuturor că în luna septembrie, când trebuia să înceapă campionatul intern, cei de la Gheorghieni au vrut și au obținut reprogramarea multor partide, inclusiv două cu noi. Atunci, efectiv nu au vrut să joace, motivând că n-au echipa completă sau tot felul de alte situații subiective, nicidecum atât de obiective ca ale noastre.
Noi am înțeles atunci situația și am amânat partidele respective. De acolo însă, până a face o reclamație la minister, invocând diverse motive puerile, e cale lungă. Au adus în discuție și subiectul Nagy Csaba, cerând ca acesta să joace în meciurile cu noi. Jucătorul respectiv avea o clauză de reziliere, pe care bineîneles că nu a achitat-o, cluburile s-au înțeles, după care el a plecat de la noi. Eu nu știu ce speră cei de la Gheorghieni, printr-o astfel de atitudine, ce doresc ei, de fapt? Eu sunt convins că vom tranșa rapid disputa cu ei, din semifinale, adică ne vom impune în primele trei partide

D.D.

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.