Proiectul Autostrazii Brașov – Bacău (A13) pregătit pentru a fi semnat la...

Proiectul Autostrazii Brașov – Bacău (A13) pregătit pentru a fi semnat la sfârșitul lunii octombrie!

0 41

O veste excelenta! Ministrul Transporturilor Răzvan Cuc a anunțat joi, când inspecta lucrările de pe șantierul șoselei de centură ale orașului, că va fi încheiat contractul de execuție pentru autostrada Brașov – Bacău (A13) până la finele acestei luni.
El a spus că s-au finalizat documentele tehnice ale proiectului și că la finele lui octombrie va veni în Bacău special pentru semnarea contractului de execuție.

Vă reamintim că în cadrul studiului pentru trecerea Carpaților au fost analizate patru trasee de autostradă:
* Cluj – Bistriţa – Suceava;
* Târgu Mureş – Târgu Neamţ – Iaşi – Ungheni;
* Târgu Mureş – Sighişoara – Bacău;
* Braşov – Bacău.

Contractul de execuție pentru autostrada Bacău – Brașov va fi semnat la finele acestei luni

„Din analiza cost – beneficiu se poate constata că singurul proiect uşor peste limita de rentabilitate este Autostrada Braşov – Bacău”, se arată în analiza realizată de experţi. Potrivit acestora, varianta Braşov – Bacău se califică pentru fondurile europene, fiind singura care îndeplineşte condiţiile de rentabilitate, cu un coeficient mai mare de 5%.
Deputatul Lucian Șova (fost ministru la Transporturi) a întărit cele spuse de ministru, afirmând că s-a trecut de faza evaluărilor de oferte: „Avem speranța că se va semna cât de curând și contractul de execuție”, a spus Șova.
„De la Bacău vor porni toate autostrăzile care vor lega Moldova de restul țării, spre București sau spre Transilvania. Bacăul va fi centrul comercial al Moldovei”, a spus deputatul băcăuan.

Vlad T.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.