Proiectul „Incipit” – o incursiune prin lumea cărţilor vechi

Proiectul „Incipit” – o incursiune prin lumea cărţilor vechi

0 144

Manuscrise şi cărţi foarte vechi – valorificate într-o expoziţie la Muzeul de Istorie Braşov. Proiectul „Incipit” a strâns 7 artişti din mai multe domenii care au reuşit să realizeze lucrări impresionante. Pasionaţi de patrimoniu, artiştii s-au bucurat că au putut studia cărţi foarte vechi din depozitul Muzeului de Istorie sau al Muzeului Primei Şcoli Româneşti

Manuscrise şi cărţi foarte vechi – valorificate într-o expoziţie la Muzeul de Istorie Braşov. Proiectul „Incipit” a strâns 7 artişti din mai multe domenii care au reuşit să realizeze lucrări impresionante. Pasionaţi de patrimoniu, artiştii s-au bucurat că au putut studia cărţi foarte vechi din depozitul Muzeului de Istorie sau al Muzeului Primei Şcoli Româneşti.
Artiştii spun că este foarte plăcut să lucrezi cu documente vechi, dar şi anevoios deoarece accesul la aceste cărţi, care necesită condiţii speciale de păstrare, este dificil. Deşi veneau din arte diferite, cei şapte au reuşit să formeze o echipă şi să prezinte o expoziţie extrem de atractivă.
Scopul declarat este un experiment, începând de la înţelegerea tehnicii de fabricare a hârtiei, de folosire a pergamentului, de legătură a cărţii în sine cu tehnologiile şi meşteşugurile aferente.
Pe lângă operele expuse la Muzeul de Istorie, artiştii vor organiza şi un atelier pentru elevi în care aceştia vor putea deprinde câteva din tainele meşteşugurilor folosite în realizarea expoziţiei.

Vifor Rotar

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.