Promisiune guvernamentală, 1,4 miliarde de lei pentru primării!

Promisiune guvernamentală, 1,4 miliarde de lei pentru primării!

0 29

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a anunțat, luni, că Guvernul nu va face o rectificare bugetară la sfârșitul săptămânii, dar va fi adoptată o Hotărâre de Guvern prin care se vor aloca primăriilor 1,4 miliarde de lei, urmând ca rectificarea bugetară de toamnă să apară la sfârșitul lunii noiembrie.
Vă reamintim că premierul Viorica Dăncilă anunța la sfârșitul săptămânii trecute că vineri va avea loc o ședință de guvern în care va fi adoptată și rectificarea bugetară pe anul 2019.
„Nu vom discuta vineri o rectificare de buget, ci este vorba de o rectificare prin HG prin care alocăm 1,4 mld. lei pentru UAT-uri (n.red. – unități administrativ teritoriale). Suma alocată acoperă o mare parte din cheltuielile de funcționare ale primăriilor, salarii, cheltuieli sociale, precum și o parte din achizițiile de bunuri și servicii”, a declarat Teodorovici, la Senat.

Bani sunt! Banii vor veni doar acolo unde sunt proiecte și primarii s-au preocupat ca să aducă bani pentru localitățile lor.

Ministrul Finanțelor a mai susținut că banii prevăzuți în OUG de rectificare a bugetului din august vor fi dați unităților administrativ-teritoriale (UAT) indiferent de rezultatul moțiunii de joi iar sumele vor fi distribuite transparent.

Teodorovici a spus că ministerul pe care îl conduce lucrează atât la bugetul pentru anul viitor, cât și la rectificarea bugetară de toamnă, care ar urma să apară la finele lunii noiembrie.

Vlad T.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.