,,ProRally Team Brașov”, surpriza sezonului 2017 în Campionatul Naţional de Raliuri!

,,ProRally Team Brașov”, surpriza sezonului 2017 în Campionatul Naţional de Raliuri!

0 87

Închegată cu doar un pic înaintea startului de sezon, echipa ,,ProRally Team Brașov” a fost revelația și totodată surpriza Campionatului Național de Raliuri Dunlop 2017. Fără un buget comun, cu materiale de concurs și de top, dar și mai puțin performante, dar cu o ambiție și o dorință foarte mare de victorie, team-ul brașovean a reușit o performanță foarte importantă la finalul lui 2017, clasându-se pe locul 2 și obținând, pe merit, titlul de vicecampioană la echipe.
Mentor și fondator al ProRally Team Brașov, Dan Gîrtofan (Škoda Fabia R5), este foarte încântat de evoluția colegilor săi și de rezultatul obținut. „Sunt foarte fericit și mulțumit de toți colegii mei și vreau să le mulțumesc pentru ajutorul și aportul lor în obținerea titlului de vicecampioni la echipe. Toți au avut o importanță foarte mare pentru acest loc 2 la final de sezon, lucru ce nu poate decât să mă bucure foarte mult. Fiind o echipă nouă, «încropită» chiar înaintea startului Tess Rally, nu am avut ambiții de a câștiga. Doream să o luăm pas cu pas și să creștem de la etapă la etapă. Însă dorința de afirmare și de rezultate, dar și acea voință de a duce echipa acolo sus, a făcut ca să avem clasări foarte bune și să ajungem, la sfârșit de sezon, să ne bucurăm de titlul de vicecampioni”, a spus Dan Gîrtofan.

Puterea echipei

Dacă Giri, alături de navigatorul său Tudor Mârza, au reprezentat partea experimentată a ProRally Team Brașov, la căpătul opus le-am avut pe Cristiana Oprea și Ioana Stan (Dacia Sandero), care s-au aflat la sezonul de debut în CNRD și care au demonstrat, pe probele speciale, că „pot pune în dificultate” mulți dintre adversariii de la Cupa Dacia. „Faptul că în anul de debut am făcut parte din echipa ProRally Team Brașov a fost cu siguranță un mare avantaj. Am avut ocazia să stau în preajma unor sportivi extraordinari și să învăț de la cei mai buni, iar pentru asta îi sunt recunoscătoare în mod special lui Giri, care ne-a oferit această ocazie și care ne-a asigurat asistență de-a lungul sezonului”, a declarant Cristiana.
ProRally Team are în rândurile sale și un campion la individual: pe Jean Tatu (Subaru Impreza). Cu doi navigatori în sezonul 2017, Cristian Florea și mai apoi Eugen Rotaru, Jean Tatu a câștigat titlul de campion la clasa 11, având un parcus constant, cu evoluții foarte bune.
Pentru Andrei Gîrtofan (foto) și Doru Vraja (Suzuki Swift Sport), ediţia 2017 a însemnat un an de acomodare cu noua mașină și cu o nouă cupă monomarcă. Cei doi nu au participat la toate rundele, dar la cele care au fost au demonstrat că se pot obișnui foarte repede cu materialul de concurs și pot să obțină rezultate frumoase și încurajatoare. Andrei și Doru au ratat de puțin podiumul la Cupa Suzuki, dar au acumulat foarte multă experiență. „Raliul Sibiului a fost ca un test ca să vedem cum se comportă mașina pe ploaie. A fost mai greu la început, dar am reușit să ne obișnuim relativ repede și am teminat anul cu o evoluție bună. Pentru mine a fost un sezon destul de dificil, pentru că m-am concentrat mai mult pe școală, iar cursele au fost doar ca un bonus. A fost și un an de acomodare cu mașina și singurul nostru obiectiv era să acumulăm kilometri de probă specială, care să ne permită ca în 2018 să atacăm un loc cât mai sus pe podium. Mă bucur însă foarte mult că am reușit să ne aducem aportul la titlul de vicecampioni la echipe”, a spus Andrei

Ambiţie de luptător

Venit mai târziu în echipă, dar cu aceeași ambiție de luptător, Adrian Grigore (Mitsubishi EVO 9), alături de copiloții săi, Vlad Terzi și Marcus Andreoiu, a terminat sezonul pe ultima treaptă a podiumului la clasa 3, la primul său an cu o mașină cu tracțiune integrală. „Raliul Sibiului a fost cel mai dificil din cariera mea. Și asta pentru că am avut probleme mari cu mașina. Nu am avut posibilitatea să am frâne de curse, astfel că am fost nevoit să merg cu frâne de mașină de serie, care și-au arătat limitele. Mă bucur că am ajuns la final cu bine și că am obținut locul 3 la general la sfârșitul sezonului.”, a conchis Adi.
Nu trebuie uitat nici aportul lui Manuel Mihalache (Mitsubishi EVO 9) care, deși a participat doar la două etape, alături de Janos Soos, respectiv Alina Bianca Pop, a reușit să aducă puncte importante în ierarhia de la final de sezon. „Povestea participării noastre în ProRally Team a pornit de la o discuție cu Giri și iată, că fără un buget comun, am reușit să terminăm pe un loc 2 meritoriu. Din păcate, resursele financiare mi-au permis să ajut echipa doar în primele 2 runde. Sperăm însă că la anul lucrurile o să fie mai bune și, de ce nu, să obținem titlul de campioni la echipe. Vreau să mulțumesc partenerilor care m-au sprijinit în cele două runde, Pro-X și Gaetmo”, a declarat Manu.

Dorin Duşa

COMENTARII