Protest spontan la Fabrica de pulberi Făgăraş

Protest spontan la Fabrica de pulberi Făgăraş

Oamenii sunt nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile din luna decembrie, în condiţiile în care majoritatea lucrează pe salariul minim pe economie. Sindicaliştii din industria de apărare vor picheta, astăzi şi miercuri, sediul Guvernului

Oamenii sunt nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile din luna decembrie, în condiţiile în care majoritatea lucrează pe salariul minim pe economie. Sindicaliştii din industria de apărare vor picheta, astăzi şi miercuri, sediul Guvernului, pentru a protesta împotriva faptului că angajamentele luate faţă de salariaţii din domeniu nu au fost respectate.
Salariaţii Fabricii de pulberi din Făgăraş au declanşat un protest spontan şi au întrerupt lucrul în această dimineaţă pentru că nu şi-au mai primit salariile din luna decembrie.

Fabrica de Pulberi din Făgăraş este deţinută de societatea Romarm, 83% din acţiuni fiind în portofoliul Ministerului Economiei. Deşi în momentul de faţă nu există producţie, oamenii securizează instalaţiile şi muncesc în două schimburi pentru a conserva instalaţiile şi depozitele de explozivi, spune liderul sindicatului Nitramonia, Lucian Cupu.
Angajaţii făgărăşeni nu mai suportă umilinţa la care îi supune statul, astfel încât acţiunile de protest nu se opresc aici. Cartel ALFA şi BNS organizează astăzi şi miercuri o acţiune de protest-pichetare în faţa Guvernului României.

îMotivul protestului este nerespectarea angajamentului Guvernului privind situaţia Industriei pentru Apărare.
În ciuda promisiunilor guvernamentale, problemele majore cu care se confruntă companiile şi salariaţii din industria de apărare, semnalate de sindicatele din domeniu, sunt în continuare nerezolvate.

Vifor Rotar

 

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.