Protestele de duminică – câteva sute de manifestanți la Brașov, Cluj si...

Protestele de duminică – câteva sute de manifestanți la Brașov, Cluj si Sibiu

1 128
Cateva sute de manifestanti au participat la protestele de duminica seara din Brasov, Cluj si Sibiu, scrie Agerpres și Hotnews. Ultimele proteste din provincie cât și din capitală sunt asociate de multi comentatori cu fiefuri pedelist -liberale în care se încearca acreditarea unor focare de nemulțumire. Lozincile promovate si mai ales personajele care sunt la conducere in administratie, in special primari, confirma aceste afirmații.
La Brasov protestatari au marșăluit prin centru
200 de persoane, potrivit fortelor de ordine, au protestat in fata Prefecturii si in Piata Sfatului din municipiul Brasov.
Incepand cu ora 18:00, ei s-au adunat in fata Prefecturii, unde, timp de o ora si jumatate, au scandat lozinci impotriva Guvernului si a Coalitiei PSD-ALDE, au fluierat din vuvuzele, au batut in tobe, au fluturat steaguri tricolore si au scandat: ”PSD-ciuma rosie”, ”Hotii, Hotii”, ”Demisia”, ”Cei corupti si condamnati sa plece de la guvernare”, ”Dreptate, Lustratie, Justitie”, ”DNA sa vina sa va ia”, ”Nu vrem sa fim o natie de hoti”, „Dragnea si acolitii sa ne lase in pace”.
La ora 19:30, manifestatii au plecat in mars in Piata Sfatului, pe strada Republicii.
In fata coloanei de manifestanti, cateva zeci de protestatari au purtat un steag tricolor de mari dimensiuni, pe care l-au desfasurat in Piata Sfatului in timp ce au cantat „Desteapta-te Romane”. In jurul orei 20:00 protestul s-a incheiat fara incidente.
La Cluj s-a lansat: „De Craciun nu colindam, De Craciun noi protestam”!
Aproximativ 200 s-au adunat, incepand cu ora 18:00, in zona centrala a orasului, langa Monumentul Memorandistilor, pentru a protesta impotriva modificarii legilor justitiei.
Protestatarii au purtat bannere si pancarte cu inscriptii, precum „De Craciun nu colindam, De Craciun noi protestam”, „Asa nu se mai poate! Ori ei, ori noi”, „Cand injustitia devine lege, rezistenta devine datorie”, „Toti pentru justitie”.
De asemenea, protestatarii au scandat „Demisia”, „PSD, ciuma rosie”, „DNA sa vina sa va ia”, „Hotii”, „Justitie, nu coruptie”, „Dragnea nu uita, asteptam si cartea ta”, „Bucuresti, nu uita, Clujul e de partea ta”.
Dupa ce au protestat langa Monumentul Memorandistilor, manifestantii au pornit intr-un mars prin zona centrala a orasului.

Mars de protest la Sibiu
Aproximativ 200 de persoane au protestat duminica seara, timp de trei ore, marsaluind din centrul Sibiului, pe doua din principalele bulevarde ale orasului.
Participantii la mitingul autorizat au cerut demisia Guvernului si au scandat lozinci precum „PSD, ciuma rosie!”,Romania, trezeste-te!”, „Nu stati la caldura, si pe voi va fura!”, „Nu plecam, rezistam!”.

COMENTARII

  1. Dar a fost si o a doua manifestatie, cam la fel de „mare”:
    Si chiar la Sibiu se scanda:
    KLAUS – KLAUS! HERAUS !!
    Ce dracu inseamna,il vor iar Primar?