PSD a decis – Guvernul Dăncilă va cere parlamentului un vot pentru...

PSD a decis – Guvernul Dăncilă va cere parlamentului un vot pentru un guvern restructurat!

0 20

Premierul Viorica Dăncilă are două variante care vor fi supuse votului parlamentului:
* un vot pentru un guvern restructurat, care să aibă doar 19 miniștri plus premierul, față de 29 de posturi în prezent, sau
* un vot pentru o remaniere, cu ministri din PSD.
Potrivit calculelor social-democraților, votul ar urma să aibă loc miercurea viitoare.

„Am hotărât ca săptămâna viitoare să mergem în Parlament. Am subliniat că nu ne este teamă. (…) Ne dorim să avem votul de încredere al Parlamentului, dar dacă nu-l obținem, Guvernul nu cade (…)
Am vorbit în varianta în care mergem pe restructurare, mergem pe 19 miniștri plus premierul”, a declarat și Dăncilă, după Comitetul Executiv, precizând că o decizie se va lua după discuțiile cu parlamentarii, dar și în CEx.

Dăncilă a precizat că va avea discuții cu toate partidele, mai puțin Pro România. „Ne bucurăm dacă parlamentari de la Pro România susțin Guvernul”, a comentat ea, răspunzând unei întrebări potrivit căreia colegi ai săi de partid susțin că Pro România nu înseamnă doar Victor Ponta.
Pesediștii vor să treacă restructurarea prin adoptarea unei hotărâri a parlamentului pentru care este nevoie de votul majorității senatorilor și deputaților prezenți, și nu de 233 de voturi cate ar fi nevoie pentru învestirea unui guvern sau moțiunea de cenzură.

Înaintea ședinței CEx, Dăncilă a declarat că social-democraţii încearcă să creeze o majoritate în Parlament. Întrebată dacă are majoritatea pentru formula restructurată a Guvernului, Dăncilă a spus: „Încercăm să creăm o majoritate”.

Săptămâna următoare ar urma să fie un nou CEx, pentru a face propunerile pe ministerele rămase.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.