Rafila pare a fi prost natural, nu contrafăcut: zice că trebuie purtăm...

Rafila pare a fi prost natural, nu contrafăcut: zice că trebuie purtăm masca din… reflex, nu din obligaţie

1 42

Medicul Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, spune că singura condiţie pentru a nu purta masca, mai ales pe caniculă, este să poţi ţine distanta de un metru şi jumătate şi să eviţi intervalele orare aglomerate atunci când decizi să mergi la piaţă, de exemplu.
Dacă putem ţine distanţa de un metru jumătate nu trebuie să folosim masca în exterior. Când mergi la piaţă, de exemplu, intervalul orar când este aglomerat poate fi evitat, aşa că poţi merge când nu e aglomerat. Nu există această utilizare a măştii decât atunci când nu poţi respecta distanţa de siguranţă. Asta este filosofia”, a explicat Alexandru Rafila, la Digi 24.

UTOPIA lui RAFILA – masca din reflex!
El a subliniat însă că oamenii ar trebui să poarte masca din reflex, nu din obligaţie, şi că purtarea măştii în spaţii deschise nu este o măsură luată doar de România, iar oamenii trebuie să fie informaţi cu privire la acest aspect. 
Nu cred că e un lucru nemaipomenit, se întâmplă în aproape toate ţările din UE, în spaţiile exterioare unde e aglomeraţie foarte mare masca este obligatorie”, a adăugat reprezentantul României la OMS.
Stie Rafila ce înseamna să lucrez la o casă intr-un magazin ți săstai opt ore cu masca? NU! Dacă ar vrea să știe nu ar susține o asemenea aberație. Inhalarea timp de mai multe ore a aerului respirat (CO2, bacterii etc.) produce traume greu de recuperat pentru organism. Nu o spunem noi ci specialiștii.

Va invitam să completați informațiile:
* La NORD de COVID – nimeni nu poarta mască în Copenhaga, Stockholm sau Oslo
* Olanda fără mască – NU E DEMONSTRATĂ ȘTIINȚIFIC EFICACITATEA!
* Un alt medic italian spulberă tezele apocaliptice și avertizează: „Măștile sunt nocive vara!”

I.R.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.