Raluca Strămăturaru a obținut un rezultat istoric la Jocurile Olimpice de iarnă...

Raluca Strămăturaru a obținut un rezultat istoric la Jocurile Olimpice de iarnă : locul 7, în proba de sanie!

0 61

Raluca Strămăturaru în vârstă de 32 de ani, legitimată la CSA Steaua – Centrul de sporturi de iarnă Predeal, a obţinut marţi, cel mai bun rezultat al delegaţiei României la actuala ediţie a JO de la Pyeongchang. Sportiva a obţinut locul 7, în proba de sanie, cea mai bună clasare a României din ultimii 24 de ani. În finală, Strămăturaru a reuşit un timp de 46,681 de secunde, clasându-se pe locul 7. Sportiva noastră și-a anunțat rezultatul excelent încă de luni, când s-au desfășurat primele două manșe ale probei de sanie, pe care le-a încheiat pe locul 10!
Aurul i-a revenit nemțoaicei Natalie Geisenberger (3:05.232), argintul connaționalei sale, Dajana Eitberger (3:05.599), iar cea de bronz sportivei canadiene Alex Gough (3:05.644)
Acesta este cel mai bun rezultat obținut de România la Jocurile Olimpice de iarnă din 1994 încoace. Atunci, la Lillehammer, sănierii Ioan Apostol și Liviu Cepoi au terminat proba de dublu pe locul 6, după ce cu doi ani mai devreme, la Albertville, ei se clasaseră pe 4.
Dorin Dușa

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.