RAT a testat un nou autobuz pe Drumul Poienii

RAT a testat un nou autobuz pe Drumul Poienii

0 136

Autobuzul în care îţi poţi încărca smartphonul a fost testat pe Drumul Poienii. Zăpadă abundentă a permis testarea vehicululi în condiţii de iarnă. Până se va decide ce tip de autobuze va achiziţiona, conducerea Regiei Autonome de Transport va mai proba câteva modele ale firmelor producătoare

Autobuzul în care îţi poţi încărca smartphonul a fost testat pe Drumul Poienii. Zăpadă abundentă a permis testarea vehicululi în condiţii de iarnă.
Până se va decide ce tip de autobuze va achiziţiona, conducerea Regiei Autonome de Transport va mai proba câteva modele ale firmelor producătoare.
Dacă săptămâna trecută, conducerea RAT a avut în probe un autobuz electric, miercuri a fost testat pe drumul de Poiană un autobuz diesel euro 6 clasic.
Vehicululul are disponibile 6 prize cu câte două slot-uri USB pentru cei care vor să-şi încarce smartphonurile. În acest an, RAT vrea să achiziţioneze aproximativ 100 de autobuze, iar acum testează mai multe modele, pentru a vedea care corespund cel mai bine cerinţelor, spune directorul Gabriel Antohe.
Autobuzul este pregătit şi pentru transportul persoanelor cu dizabilităţi, are 280 de cai putere şi un sistem pentru eliminarea oxizilor de azot.
Lungimea vehiculului este de 10,8 metri și capacitatea, de 92 de persoane, din care 31 pe scaune.
Tehnicienii RAT consideră că autobuzul se pretează mai mult pentru transport metropolitan suburban şi centrul oraşului, acolo nu se mai poate circula cu autobuze de 12 metri.
În perioada următoare, conducerea RAT Braşov ar putea testa şi alte maşini.

Vifor Rotar

COMENTARII