Rata de promovare a examenului de Bacalaureat 2020, în judeţul Braşov, este...

Rata de promovare a examenului de Bacalaureat 2020, în judeţul Braşov, este de 71,03%

0 14

Rata de promovare (înainte de contestații) înregistrată de absolvenții studiilor liceale în județul Brașov și care au susținut probele examenului de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2020, este de 71,03%. Din seria curentă, rata de promovare este 78,71%, iar din seriile anterioare, 32,47%. Comparativ cu anul trecut, rata de promovare a scăzut cu 1,71%.

Cu acest procent județul Brașov se clasează pe locul al patrulea la nivel național, după Cluj (77,8%), Sibiu (71,8%) și Iași (71,4%).

În sesiunea iunie-iulie 2020, au promovat 2.464 de candidați, dintr-un total de 3.469 candidați prezenți. Dintre aceștia, 2.277 de candidați sunt din promoția curentă, iar 187 de candidați sunt din promoțiile anterioare. Precizăm că 158 de candidați au absentat, iar 8 candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Aceștia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni ale examenului național de Bacalaureat.

  • 3 candidați au obținut media 10 (unul de la Colegiul Național ‘Andrei Șaguna’ Brașov și doi de la Colegiul Național ‘Dr. Ioan Meșotă’ Brașov)
  • 26 au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura română;
  • 5 au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura maternă;
  • 206 au obținut nota 10 la proba obligatorie a profilului;
  • 184 au obținut nota 10 la proba la alegere a profilului și a specializării.

Cele mai mari procente de promovare s-au înregistrat în următoarele unități școlare:

  • Colegiul Național ‘Andrei Șaguna’ Brașov și Colegiul Național de Informatică ‘Gr. Moisil’ Brașov  cu un procent de 100%,
  • Colegiul Național ‘Dr. Ioan Meșotă’ Brașov  cu 98,36%,
  • Colegiul Național ‘Johannes Honterus’ Brașov cu 98,21%,
  • Colegiul Național ‘Unirea’ Brașov cu 96,69%.

Precizăm că nota minimă de promovare, pentru fiecare disciplină, este 5 (cinci), iar media finală pentru promovarea examenului este minimum 6 (șase). Procentul de promovare s-a calculat din totalul candidaților prezenți, incluzând în această categorie și candidații eliminați.

Rezultatele (înainte de contestații) au fost afișate astăzi, 30 iunie, la ora 12:00, atât în centrele de examen, cât și pe pagina web dedicată, bacalaureat.edu.ro.

În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării a publicat rezultatele elevilor prin anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 – 20:00 și pe data de 1 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie.

D.D.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.