Războiul celor două dame*: Aeroportul Imaginar Braşov a provoacat scandal între Roxana...

Războiul celor două dame*: Aeroportul Imaginar Braşov a provoacat scandal între Roxana Mânzatu şi Mara Mareș

1 59

Scandal zilele trecute între damele de clasă parlamenentară ale Braşovului, în contextul audierilor pentru funcţia de ministru al Fondurilor Europene.
Astfel fostul până ieri ministrului desemnat pentru portofoliul fondurilor europene, ministrul interimar Roxana Mînzatu (PSD Braşov) a încercat acuyat că lipsa de finanțare a obiectivului Aeroportul Braşov de investiții i-ar fi imputabilă chiar celui audiat – repectiv Ioan Marcel Boloș, pentru că, la un moment dat, acesta a fost secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale și în Ministerul Transporturilor.

Istorie brașovenii au avut, un ministru la transporturi …Ludovic Orban
De ce Aeroportul Brașov nu a fost inclus în Programul Operațional Infrastructură Mare la momentul la care ați coordonat… până la urmă, Ministerul Transportului… Elaborarea master-planului pe transporturi… câtă vreme eu, acum, ca ministru interimar al fondurilor europene am putut gestiona această chestiune extrem de rapid?
Este o întrebare politică. Ați gestionat… ați ocupat poziția de coordonator la Ministerul Transporturilor”, a spus Roxana Mînzatu, ministru demis al fondurilor europene, conform România Liberă.

Mara Mareș sare la …replică
În apărarea acestui ,,bărbat de stat” a sărit imediat deputata de Brașov, liberala Mara Mareș – fica regelui cartofului din Ţara Făgăraşului, un vun prieten al primarului Scripcaru – ce a spus că: „Dacă aș fi fost la PSD – Doamne ferește! – când s-ar fi vorbit despre Aeroportul Brașov aș fi intrat în pământ de rușine! Mi se pare absolut incredibil să ridicați problema aeroportului Brașov, când timp de trei ani de zile, cât ați stat la guvernare, ați dat în ultimă instanță, niște bani, niște mărunțiș, pentru două locuri de parcare în investiția de la aeroportul Brașov, și îndrăzniți astăzi să pretindeți că domnul ministru desemnat s-ar fi putut substitui Comisiei Europene, să facă regulile. Ei bine, nu funcționează așa lucrurile. Și dvs aveți o experiență în executiv, destul de amplă încât este evident că acesta este doar un comentariu politic în care nici dvs, doamna Mânzatu, nu credeți, ci, probabil, doriți să îi induceți în eroare pe cei care au urmărit această audiere. Deci, despre aeroportul Brașov, dacă vorbim, vorbim doar despre eforturile Partidului Național Liberal. Și acest lucru nu este o declarație politică, ci este un lucru absolut verificabil”.

Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban la una din inaugurările aeroportului AIBG

Realitatea de necontestat – libearalii au folosit aeroport doar electoral
Amintim că Ioan Marcel Boloş, propus ministru al Fondurilor Europene, a primit aviz favorabil, marţi, în comisiile parlamentare reunite pentru afaceri europene, primind după audieri 21 de voturi „pentru”, patru „împotrivă” şi şase abţineri.
Un vot contra nominalizării a dat şi fostul ministru al Fondurilor Europene, Roxana Mînzatu: „Votul meu a fost împotrivă, domnule Boloş, dintr-un motiv principal şi două secundare. Principalul motiv a fost ezitarea spre negarea posibilităţii de a finanţa Aeroportul Braşov din fonduri europene.
Eu îmi exprim speranţa că în mandatul dumneavoastră pe care poate-l veţi primi de ministru al Fondurilor Europene nu veţi repeta comportamentul pe care l-aţi avut ca secretar de stat în Ministerul Transporturilor pentru că e vorba exact de acel timp pierdut pe care dvs. îl invocaţi.
Aţi fi putut să o faceţi în urmă cu câţiva ani, Aeroportul Braşov ar fi fost astăzi cu contract de finanţare semnat. Nu aţi făcut-o, vă rog acum să continuaţi ce am început eu”.

Celelalte motive invocate ale deputatului PSD Roxana Mînzatu se refereau la nivelul de generalitate şi răspunsurile vagi la întrebările precise adresate ministrului propus.


*NOTA damă – dex – E: fr dame] 1 (Asr) Femeie. 2 (Asr) Doamnă. 3 (Îla) De ~ Pentru femei Si: femeiesc. 4 (Spc; înv) Soție. 5 (Înv; îs) ~ de onoare, rar ~ de palat, ~ de cinste Femeie (din aristocrație) care se află în serviciul unei prințese, al unei regine etc. 6 (Îs) ~ de companie Femeie angajată pentru a însoți sau a se ocupa de o persoană în vârstă, mai ales cu scopul de a o distra.
Iulian Rinder

COMENTARII

  1. Ca sa nu mai existe vreo indoiala asupra termenilor intreb:
    Cum e posibil ca doua dame oarecare,- caci n-o sa-mi spuna
    cineva ca o fatuca care abia a mijit ochii in politica – a ajuns…
    factor de decizie in politica PSD!!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.