Reacția ambasadorului Emil Hurezeanu după erorile Agentiei DPA precum că România aniversează...

Reacția ambasadorului Emil Hurezeanu după erorile Agentiei DPA precum că România aniversează 100 de ani de la anexarea unei regiuni a Ungariei

0 94

Emil Hurezeanu a transmis o scrisoare către directorul Deutsche Presse Agentur după ce agenția de știri a scris că România aniversează 100 de ani de la anexarea unei regiuni a Ungariei.

„Este de neînțeles cum o agenție de știri, chiar dacă nu este o agenție de stat, este o agenție privată, dar acționarii aici sunt reporterii, 4000 de reporteri în întreaga lume care produc câteva sute, dacă nu mii de știri în fiecare zi. Este o știre anonimă, este un fapt.
E cu atât mai de neînțeles cum o știre, care de fapt ar trebui să se bazeze pe o expertiză exactă, tehnică, fără interpretări și care să țină cont și de realitatea acceptabilă și a unui eveniment istoric mai vechi, să zicem de acum 100 de ani, a putut să conțină această eroare foarte gravă și inacceptabilă”, a declarat Emil Hurezeanu, ambasadorul României în Germania.

(w670)

Ambasadorul României în Germania, scrisoare INCENDIARĂ către agenția din Germania care a răstălmăcit istoria României

emil hurezeanu

Ambasadorul României în Germania, Emil Hurezeanu, a trimis o scrisoare către agenția de presă Deutschee Presse Agentur, în care a solicitat corectarea informațiilor conform cărora, la 1 Decembrie, România a sărbătorit 100 de ani de la anexarea unei părți din Ungaria.

”Este de neînțeles cum se poate ca o agenție de știri, fie ea și privată, nu de stat. Este o știre anonimă, este un fapt. Din moment ce o știre ar trb să se reflecte în urma unei analize concrete, normale, este de neînțeles cum s-a publicat acest text.

Este, în mod evident o eroare, care trebuie urgent corectată, ceea ce am și cerut redactorului șef. Un istoric poate critica evenimentele de la 1918, le poate privi critic, dar acestea nu pot fi reinterpretate (…) Pentru reîntregirea României au murit sute de mii de români și totul s-a finalizat cu tratate internaționale, care nu pot fi contestate.”, a declarat Emil Hurezeanu, la Antena 3.

Un articol publicat de Deutsche Presse Agentur și preluat de una dintre cele mai mari televiziuni din Germania, ZDF, în care se spune că românii au aniversat 100 de ani de la momentul în care au anexat o parte din Ungaria.

„România sărbătorește 100 de ani, aniversare a anexării fostei provincii maghiare a Transilvaniei. Cu acest câștig teritorial, de la prăbușirea Austro-Ungariei, după Primul Război Mondial, România și-a mărit teritoriul cu aproximativ o treime”, apare pe siteul televiziunii ZDF.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.