Realitate virtuală suprapusă pe Braşovul de altădată

Realitate virtuală suprapusă pe Braşovul de altădată

0 69

Turiştii pot descărca o aplicaţie prin care să observe imagini istorice şi adnotări din 6 locuri din municipiu. Piaţa Sfatului, Poarta Şchei sau Clădirea Rectoratului sunt printre clădirile istorice care pot fi descoperite

Turiştii pot descărca o aplicaţie prin care să observe imagini istorice şi adnotări din 6 locuri din municipiu. Piaţa Sfatului, Poarta Şchei sau Clădirea Rectoratului sunt printre clădirile istorice care pot fi descoperite de turişti mai uşor cu ajutorul aplicaţiei.
În aplicaţia denumită Braşov Virtual, peste imaginea preluată de pe camera foto se suprapun imagini istorice şi adnotări.
Pentru testarea aplicaţiei timp de 2 zile cîţiva tineri au descoperit informaţii istorice despre clădirile din centrul oraşului. Muzeograful Ovidiu Savu de la Muzeul Casa Mureşenilor susţine că în ultima perioadă realitatea virtuală vine în sprijinul lor pentru promovarea patrimoniului cultural.
Aplicaţia Braşov Virtual foloseşte o tehnologie pentru realitate augmentată.
Lansată la 1 martie, această tehnologie permite integrarea unei realităţi virtuale peste cea fizică.

Aplicaţia realizează detecţie de suprafeţe necesită instalarea prealabilă a modulului disponibil gratuit în magazinul de aplicaţii şi poate fi utilizată pe majoritatea telefoanelor de ultimă generaţie.

Vifor Rotar

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.