Regionalizarea se întoarce. Cioloș: „județele ar urma să dispară”!!!

Regionalizarea se întoarce. Cioloș: „județele ar urma să dispară”!!!

1 924

Proiectul regionalizarii Romaniei a disparut brusc de pe agenda publica la sfarșitul anului 2013. Guvernul de atunci și-a asumat raspunderea pe legea descentralizarii, insa, la inceputul anului 2014, Curtea a declarat proiectul neconstituțional. Vechiul proiect propunea insa pastrarea județelor, cel puțin o perioada.
Potrivit proiectului initial, Romania ar fi fost impartita in 9 regiuni: Regiunea Vest, Regiunea Nord-Vest, Regiunea Sud-Vest, Regiunea Centru, Regiunea Regiunea Sud, Regiunea Bucuresti-Ilfov, Regiunea Nord a „Est, Regiunea Sud-Est.A fost al doilea proiect de reformă administrativă ajuns maculatură de sertar.
Va reamintim ca primele dezbateri despre formarea unor regiuni au apărut în 2002, în timpul premierului Adrian Năstase. Atunci tara vinea dupa o guvernare dezastroasa a CDR, cu un PD (condus de Petre Roman si Traian Basescu) dificil de armonizat in plan constructiv si care a produs dezechilibre ce au marcat primii ani din sec. XXI. Disparitia judetelor, produsa in anii ’50 sub presiunea unor politici dictate de la Moscova cu armatele sovietice ce ocupau tara, pare sa revina pe agenda politica, dar de aceasta data sub presiunea Bruxellesului.

Urmatoarea repriza in care s-a jucat reorganizarea teritoriala a fost in timpul Guvernului Victor Ponta (USL cu o majoritate imensa in Parlament) cu Liviu Dragnea coordonator. Lucrurile s-au blocat odata cu plecarea fortata din Palatul Victoria a USL  Aceeași problemă a apărut și la al doilea proiect de regionalizare, adica dezacordul intre lideri locali, pretentiile UDMR si mai ales pozitionarea capitalei noilor structuri administrative.

Premierul Cioloș revine cu intentia ca județele să dispară!!
Premierul a anunţat noi coordonate pentru reforma administraţiei adica în privinţa regionalizării, ideile sale vin, cu energii noi, evident de la Bruxell, disparitia judeţelor.
În precedentul proiect, al guvernului Ponta, acestea (judetele) erau păstrate aspect traditional in administratie cu decenii de functionare (perioada interbelica si dupa 1968; brasovenii isi mai amintesc de Regiunea Stalin) şi de fapt apărea un nou etaj de funcţionare, regiunea. Aceasta formula, nefinalizata, prezenta un risc prin care se poate ajunge la o administratie mai stufoasă, fara o clara relatie intre judete.
Sunt mai multe planuri de reformă, doar că cineva va trebui să şi le asume.
In prezent trebuie sa se recunoasca ca implementarea va dura si după alegerile de la final de an va veni un alt guvern care poate sa schimbe tot.
Dacian Cioloş care de ceva timp se vede si progresist declara: Regiuni administrative mai mici (între 15-18), create prin fuziunea a 2-3 județe pe baza unor criterii precum: fluxurile inter-județene economice și de forță de muncă, conexiuni de transport, populație și suprafață”.
Deci baza de plecare ar putea fi actualul sistem al regiunilor de dezvoltare, cu eliminarea celor 41 de consilii judeţene.

In foto Europa regiunilor. Harta oficială. Graniţele statelor au dispărut. În locul lor a apare o Federație Globalistă ce are ca „județe ale federației” noile Regiuni. Harta este editată de autorităţile Uniunii Europene. La nivel judeţean ar urma să fie menţinut doar un oficiu prefectural. Însă există şi posibilitatea unei reforme administrative care ar ţine măcar într-o anumită măsură de dezvoltările organice.
Cu un cinism strain de interesele nationale si traditie, asa-zisii progresiști de la guvern vor să dezființeze și sute de comune și sate „ca să reducă” cheltuielile”. Deci soluția lui Cioloș: „Le vom tăia fondurile și vor dispărea”!
Dupa dezastrul ce s-a produs in economia nationala la sfarsitul sec. XX peste care s-a suprapus Regimul Basescu ce a obligat milioane de romani in cautarea unui loc de munca sa migreze, situatia la nivelul localitilor este dramatica.

Multe comune și orașe mici depind de bugetul central, inclusiv pentru a-și plăti salariile. Premierul susține că vor mai fi dați bani doar pentru investiții, promisiune care sperie aleșii locali, care va trebui sa gaseasca solutii pentru a finanta sanatatea sau educatia.

Sunt multica considera ca aceasta viziune tehnocrata si condiționarea fondurilor ar putea fi o formă de a forța distrugerea comunelor și satelor românești.

Dupa cum se poate vedea din harta emisa de Bruxelles statele naționale vor fi dizolvate în Noua Federație Progresistă numită „Uniunea Europeană”. Noile Regiuni nu sunt altceva decât „noile județe” ale Federației Progresiste numite „Uniunea Europeană”. Procesul de regionalizare a fost decis de BRUXELLES și are loc în TOATĂ Uniunea Europeană. Acest proces este UN PRIM PAS SPRE DESTRĂMAREA ROMÂNIEI, un pas care poate fi facut de actualul guvern tehnocrat, un guvern fara suport popular, cocotat la „butoane” prin vointa presedintelui Iohannes.

Vlad T.

COMENTARII

  1. Ce se intampla este o mare, o uriasa diversiune care accelereaza colonizarea Estului !!
    La noi , in Ardeal , va reapare Regiunea Autonoma Maghiara si indirect se reface Ungaria Mare!
    Ungaria a refuzat ferm desfintarea comitatelor/judetelor sale istorice !
    Va disparea , practic, Romania ca Stat National Unitar si Tratatul de la Trianon !!
    Se va promova m e t i s a r e a populatiei romanesti,prin transfer fortat de populatii !
    Se vor R e f a c e fostele Imperii,care vor putea impune Legea lor, statelor astfel faramitate !!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.