Reîntoarcerea la Regiunea Autonomă Maghiară începe cu desfiinţarea Judeţelor!!

Reîntoarcerea la Regiunea Autonomă Maghiară începe cu desfiinţarea Judeţelor!!

Potrivit istoricilor si documentelor Academiei Romane, judetele reprezinta forma traditionala de organizare administrativ-teritoriala a tarii noastre din cele mai vechi timpuri. Impartirea Romaniei in judete a fost pentru prima oara astestata in 1392, printr-un hrisov al lui Mircea cel Batrân.
Judetul Valcea, numit in acel document istoric Ţinutul Valcii, este, potrivit istoricilor, primul judet atestat documentar.
Judetul de Balta, cel care cuprindea o portiune din ce reprezinta azi Dolj si Mehedinti, a fost atestat si el prima oara in 1444. Sunt si alte argumente extrem de solide in privinta mentinerii traditiei istorice romanesti a judetelor!.
Prin decizia unilaterala de a desfiinta judetele Romaniei, presedintele Traian Basescu se plasa singur in afara istoriei si arunca tara noastra in orbecaiala administrativa de tip sovietic.
In 1948, cu prezenta militara a URSS pe teritoriul nostru, comunistii au schimbat organizarea teritoriala traditionala din judete in regiuni si raioane, specifice teritoriului sovietic. In 1968, cind accentele anti-moscovite ale lui Nicolae Ceausescu erau la apogeu, Romania a revenit la impartirea traditionala pe judete. Adica la istoria sa de secole.
Fostul presedinte pro-maghiar Basescu (voturile avestora a facut diferenta),inconstient sau nu, vroia sa faca exact ce-a facut si Stalin din teritoriul nostru national. Un experiment dureros, care a lasat  urme adinci si poate sa redeschida subiectul periculos al teritorialitatii Romaniei. Sunt personaje extremiste, unii dintre ei cunoscuti pro-udemeristi, care jubilau al maxim de cînd fostul aliat la guvernare, Traian Basescu lansase acel  periculos „concept” regional, model teritorial unguresc …pentru siguranta nationala.

Dupa haosul statal fara precedent instalat de regimul Basescu, in pragul Centenarului s-a trezit si pesedistul Dragnea, dupa capul lui, să se preocupe să modifice teritorial administratia tarii si sa indeplineasca inconstient si umilinta supremă : desfiintarea judetelor !!
Se trecea astfel, la stergerea trecutului istoric si distrugerea traditiilor incepute de Mircea cel Batrîn
.
Poate vi se pare patetica exprimarea. Dar traim vremuri extrem de grave, ale caror consecinte ne  pot provoca dureri de cap acum si pe viitor.
Cine a mai desfiintat judetele romanesti, ca forma traditionala de organizare administrativ-teritoriala? Gheorghiu Dej la ordinul bunului „prieten”, Stalin. Dragnea redivivus?
Cititi mai jos o lege adoptata de Marea Adunare Nationala la debutul obsedantului deceniu. Anii ’50 au reprezentat cea mai neagra perioada din istoria Romaniei moderne. Totul a fost distrus: elita umana, credinta in Dumnezeu, traditie istorica, valoare profesionala, sentiment national. Astazi, o gasca politica ce se inspira zi de zi din esenta politicii staliniste vrea sa repetam istoria ? Sa desfiintam din nou judetele?.
Cine nu-şi cunoaste istoria, este condamnat sa o repete. Acest document e doar unul din argumentele serioase pentru a demonta initiativa cu damf sovietic a puterii de azi.

LEGE nr. 5 din 7 septembrie 1950 pentru raionarea administrativ-economica a teritoriului Republicii Populare Romane
MAREA ADUNARE NATIONALA A REPUBLICII POPULARE ROMANE

In temeiul art. 38 din Constitutia Republicii Populare Romane, Vazand Hotararea Consiliului de Ministri nr. 935 din 31 august 1950,Adopta urmatoarea LEGE pentru raionarea administrativ-economica a teritoriului Republicii Populare Romane

Art. 1. Pentru asigurarea dezvoltarii industriei si agriculturii, in scopul construirii socialismului si a ridicarii nivelului de trai al oamenilor muncii, pentru a inlesni cat mai mult apropierea aparatului de Stat de poporul muncitor, pentru a contribui cat mai temeinic la asigurarea rolului politic conducator al clasei muncitoare si la intarirea aliantei clasei muncitoare cu taranimea muncitoare,

Teritoriul Romaniei se imparte in:
– Regiuni
– Orase
– Raioane
– Comune

Art. 2: Capitala Republicii Populare Romane, Bucuresti, este subordonata direct organelor centrale ale Statului si se imparte in raioane de oras.

Art. 3: Regiunea este unitatea administrativ-economica delimitata teritorial, pe care se sprijina direct organele centrale de Stat in infaptuirea politicii Partidului

Art. 4 : Regiunea este alcatuita din raioane si orase de subordonare regionala.
Orasul de resedinta al Sfatului Popular de regiune este centrul regional.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.