RLP Kronstradt aduce în pieţe 700 de brazi din pepiniera proprie

RLP Kronstradt aduce în pieţe 700 de brazi din pepiniera proprie

0 51

Pădurarii s-au apucat de tăiat brazii și molizii care vor fi aduși în câteva zile în zonele special amenajate din piețe. O parte din pomii de Crăciun vor fi donați

700 de brazi din pepiniera municipiului Brașov și din alte surse vor ajunge în piețele din oraș. Pădurarii s-au apucat de tăiat brazii și molizii care vor fi aduși în câteva zile în zonele special amenajate din piețe. O parte din pomii de Crăciun vor fi donați și anul acesta către instituțiile de învățământ din oraș.
Din această pepinieră au fost tăiați în ultimele zile 200 de pomi de Crăciun. Pe lângă pomii de Crăciun care vor fi comercializați în piețele din Brașov, Regia Locală a Pădurilor Kronstadt va dona și anul acesta brăduți către instituțiile de învățământ din municipiu.

Pentru a avea siguranță că braduțul pe care îl veți transporta acasă este comercializat legal trebuie să vă uitați la codul înscris de pădurari pe tulpina pomului.
Dacă sunteți de părere că un brad la ghiveci este cea mai bună variantă pentru a vă înfrumuseța casele de sărbători, pădurarii vă sfătuiesc să vă mai gândiți.
Dan Olteanu, directorul Regiei Locale a Pădurilor Kronstadt, spune că un puiet abia este plantat are rădăcina mai mare și mai lungă decât el. „Să-l tai, să-l pui într-un ghiveci să stea în casă la o temperatură de 20 grade, este moarte sigură pentru el”, spune Olteanu.

Din pepiniere brazii ajung la vânzare. Printre cei donați gratuit unul a ajuns la Școlii Gimnaziale nr 9 Nicolae Orghidan, acolo unde elevii săărbătoreau ziua școlii.

Săptămâna viitoare vor fi scoase la licitațe și locurile de vânzare a brazilor din piețele din municipiu – în piețele Astra și Dacia 10 locuri, în piața Tractorul 3, în Bartolomeu 2 iar în Piața Star 6. Perioada pentru vânzarea brazilor este între 15 și 24 decembrie.

Vifor Rotar

 

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.