Romania a debutat cu un eșec umilitor la Campionatul Mondial de handbal...

Romania a debutat cu un eșec umilitor la Campionatul Mondial de handbal feminin din Japonia!

0 55

Incredibil : Spania a învins România, în primul meci de la Campionatul Mondial feminin din Japonia cu un scor neverosimil : 31-16! Este a doua cea mai dură înfrângere din istoria campionatelor mondiale, din moment ce Franța ne-a învins, in 2011, la 19 goluri diferență, scor 20-39!

Ibericele au debutat în forță, 3-0, motiv pentru care Tomas Ryde a introdus-o imediat pe Cristina Neagu. România a ținut aproape până în minutul 15, după care Spania a fost, practic, de neoprit, înscriind gol după gol, chiar și din poartă în poartă, prin Navarro.

La pauză a fost 9-16, iar în repriza a doua, scorul a căpătat proporții nebănuite, pe fondul unui joc precis al Spaniei, dublat de uriașe greșeli ale jucătoarelor noastre, atat în atac, cât și în apărare. In total, România a înscris doar 16 goluri, din 41 de aruncări!

Antrenorul Tomas Ryde a vorbit despre motivele pentru care echipa sa n-a putut juca mai bine: „N-am făcut față vitezei Spaniei, am avut o singură situație bună, când Spania rămăsese cu două goluri avans, dar noi am ratat apoi trei șanse la rând și am pierdut momentul bun. Avem o echipă destul de inexperimentată, am lăsat acasă niște jucătoare, iar fetele nu au putut să-și găsească ritmul. Așa că defensiva Spaniei ne-a oprit aproape fiecare atac, ne-am pierdut încrederea și tocmai de-asta am ales să trimit toate jucătoarele în teren spre final: e un turneu lung, care va continua mâine. Spania merită felicitată, a fost mult mai bună la toate capitolele, iar noi trebuie să ne revenim acum foarte repede.

Pentru tricolore urmeaza meciul cu Senegal de Ziua Națională a României, ora 11 (ora României). Avand în vedere evoluția cu Spania, partida de mâine se anunță și ea dificilă, africanele punând mari probleme Muntenegrului: 25-29 (15-14 la pauză).

D.D.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.