„România nu este o ţară model în ceea ce priveşte protecţia comunităţilor...

„România nu este o ţară model în ceea ce priveşte protecţia comunităţilor minoritare” declară fără rușine, Kelemen Hunnor!!

2 86

Această realitate trunchiata grosolan, repetată deseori şi în multe foruri, a fost susţinută, din nou la ultimul raport al Consiliului Europei…sugerand enormitatea ca Romania este iar „repetentul”continentului „civilizat”!  Consiliul U.E. salută concluziile Comitetului Consultativ , în care – ce sa vezi!- se regăsesc şi câteva referinţe la raportul paralel, prezentat acolo de UDMR”, a precizat liderul UDMR, potrivit unuicomunicat de presă.Acesta a adăugat că România, după intrarea în Uniunea Europeană, nu a mai respectat angajamentele impuse în procesul de aderare, iar acest fapt afectează minorităţile, scrie si Mediafax.
Se dovedeşte faptul că analizele noastre sunt corecte: situaţia minorităţilor naţionale şi, implicit, a maghiarilor din România, nu este nici pe departe rezolvată. După intrarea în UE, în 2007, România nu a mai respectat angajamentele care i-au fost impuse în procesul de aderare. Dacă acestea nu sunt îndeplinite la nivel de ţară, minorităţile sunt cel mai mult afectate.
„În locul furnizării informaţiilor eronate, România ar trebui să pună un accent mai mare pe dialogul dintre majoritate şi minoritate, un dialog sincer, bazat pe respect reciproc”
a declarat fara rusine, parca juisand de placere prefacutul Kelemen Hunnor care conduce o „uniune”, nici cal, nici magar, nici partid politic, ci mai degraba o asociatie „secreta/inchisa„.
Dar care incaseaza de multi ani circa 20 milioane de euro anual de la Guvernul Romaniei, face parte PERMANENT din guvernele aflate la putere …dar mai pe blat, sa nu afle alegatorii unguri.
Cea mai ordinara „turnatorie” la Bruxelles a conducerii UDMR este enormitatea insusita de Consiliul UE …care  îşi exprimă îngrijorarea faţă de multitudinea reacţiilor anti-maghiare venite din partea anumitor politicieni şi a mass-media şi faţă de instigările la ură, din timpul evenimentelor sportive.
Ce vrea insa Kelemen – maleficul sef al UDMRO DIRECTIVA, o Lege , daca se poate unde sa se consemneze existenta in Romnaia: a „unei retorici anti-maghiare, inclusiv la manifestari sportive care afectează discursul public şi, prin urmare, propune prevenirea, identificarea şi condamnarea comportamentelor rasiste şi xenofobe, dar şi atacurile comise în acest scop. Si sa implice chiar autoritati de stat, cum ar fi Consiliul impotriva discriminarii, patronat si împânzit de UDMR!
Documentul analizează detaliat cazul singular si pe langa Lege al Liceului Teoretic Romano-Catolic din Târgu Mureş, în cazul căruia autorităţile sunt somate ,la insistentza subterana a UDMR , să clarifice (!) cât mai curând situaţia instituţiei de învăţământ, pentru ca activitatea educaţională în limba maternă să se poată desfăşura în condiţii normale. Fara sa priceapa nimic  asa-zisii experţi europeni sugerează autorităţilor de la Bucureşti ca, în colaborare cu reprezentanţii comunităţilor minoritare, să verifice dacă situaţia educaţiei minorităţilor din România se desfăşoară în conformitate cu prevederile legilor în vigoare”, arată UDMR.
Comportandu-se ca un stat in stat UDMR sustine ca, vezi Doamne; UDMR precizează că raportul ar considera regretabil şi surprinzător faptul că autorităţile locale şi judeţene au respins folosirea simbolurilor naţionale în Ţinutul Secuiesc, iar denumirea de Ţinut Secuiesc este în mod constant atacată în instanţă de autorităţi, în timp ce Bucovina şi Banatul nu se confruntă cu obstacole de acest gen.(!?)
„Comitetul Consultativ al Consiliului Europei ,informat mincinos doar de „partea” maghiara propune ca autorităţile să creeze un cadru legal, unitar şi coerent pentru protecţia drepturilor minorităţilor, astfel încât comunitatea maghiară să îşi poată păstra şi folosi simbolurile si elementele indispensabile afirmării identităţii sale naţionale. Iar acest lucru să se materializeze printr-o consultare reală cu reprezentanţii minorităţilor naţionale din Harghita, Covasna şi Mureş.
Documentul se referă şi la folosirea limbii materne la nivelul instituţiilor administraţiei publice. Raportorii europeni solicită urgentarea procedurilor pentru asigurarea documentelor şi formularelor administrative bilingve în localităţile în care procentul maghiarilor depăşeşte pragul de douăzeci la sută
”, susţine UDMR.

prof. Deak Andrei

COMENTARII

 1. Consiliului Europei conține foarte multe aspecte neadevărate, preluate după bine-cunoscuta metodă “copy-paste” din așa-numitele raporate din umbră, acele documente acuzatoare la adresa statului român realizate de diverse organizații ale minorităților,cum este si UDMR , finanțate din banii Budapestei, rapoarte care evident prezentau o viziune cu totul deformată a realității în ceea ce priveste respectarea drepturilor minorităților naționale.
  Dar oare care este adevăratul motiv pentru care membrii Comitetului consultativ au adoptat o asemenea atitudine? Ceea ce nu spune presa din România este faptul că slovena Petra Roter, președintele Comitetului Consultativ care a elaborat Raportul pentru România este o cunoștință apropiată a conduceriie/FUEN, acea organizație finanțată cu circa o jumătate de milion de euro de Budapesta anual pentru a elabora o legislație pentru minorități la nivelul Parlamentului European !!! Prin intermediul proiectului de inițiativă cetățenească europeană “Minority SafePack”, se încearcă facilitarea autonomiei etnice în Europa și divizarea societății europene pe considerente etnice și, implicit, reîntoarcerea Europei unite la epoca microsistemelor specifice evului medieval,mai usor de manipulat si DOMINAT de Marile Puteri.

  De altfel, Petra Roter a fost unul din principalii invitati ai FUEN la congresul organizației din municipiul Cluj-Napoca (19.05.2017), aceasta susținând de la tribuna sălii că drepturile de baza ale minorităților naționale nu sunt garantate de statele gazdă, enumerând pe cele la educație, la folosirea liberă a limbii materne dar și la reprezentare politică. De asemenea aceasta a susținut că naționalismul și construcția statelor naționale reprezintă, cu adevărat, o amenințare pentru societatea de azi!

  • Cum e posibil ca un deputat din Parlamentul Romaniei,
   care o vducesuperbine in Romania ,
   sa dea dovada de atata servilism?