ROMÂNIA O ȚARĂ OCUPATĂ! Vin americanii !

ROMÂNIA O ȚARĂ OCUPATĂ! Vin americanii !

0 6

Pregătiri de război! SUA trimite armata în România.

Departamentul Armantei americane a anunțat marți cel mai mare exercițiu militar în Europa din ultimii 25 de ani.
Exercițiul, denumit DEFENDER-Europa 20, va spori pregătirea strategică și interoperabilitatea prin verificarea abilității militare americane de mutare rapidă a unui număr semnificativ de soldați și echipament, din USA în Europa și, împreună cu aliații din estul Europei, de răspuns rapid în cazul unui potențiale crize.
Exercițiul este programat pentru primavara lui 2020 și sprijină obiectivele definite de NATO pentru a construi pregătirea în cadrul alianței și a descuraja potențiali adversari. Exercițiul face trimitere la pericolul iminent venit din Rusia.

DEFENDER-Europa 20 este o ocoazie excelentă de a demonstra capacitatea neegalată a armatei americane de a proiecta rapid forțele pe tot globul, în timp ce operează alături de aliați și parteneri în mai multe domenii”, a declarat lt. Gen. Charless Flynn, șeful adjunct al Statului Major al armatei americane.

Aproximativ 37.000 de membri americani și aliați sunt așteptați să participe la exercițiu în mai multe țări din Europa de Est, printre care și în România.

Exercițiul va testa capacitatea armatei de a muta capabilități militare de pe coasta SUA până la porturile Europei, iar de acolo în zone operative de pe întreg continentul din Germania până în Polonia, în statele baltice și alte state din Europa de Est, scrie defence-blog.com.

Autor: Alex Dumitrescu
Publicat de Ion Coja

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.