Românii nu vor avea parte de o confruntare a candidaților – Iohannis...

Românii nu vor avea parte de o confruntare a candidaților – Iohannis continuă să evite o dezbatere cu Dăncilă!

0 60

Din evoluțiile, poziționările și informațiile de până acum este aproape sigur că românii nu vor avea parte de o confruntare a candidaților Viorica Vasilica Dancilă – Walter Klaus Iohannes. Românii atăt din țară dar și din diaspora au tot dreptul la conturarea unei decizii corecte urmare a unei confruntări televizate. Dancilă și Iohannes au datoria față de cetăţeni să fie prezenți la o dezbatere deschisă şi cinstită despre ce au făcut si mai ales despre proiectele pe care cei doi candidați le au pentru România.

PSD solicită PNL organizarea, de comun acord, a cel puţin două dezbateri între Viorica Dăncilă şi Klaus Iohannis, înaintea turului al doilea al alegerilor prezidenţiale din 24 noiembrie.
Solicitarea este transmisă prin intermediul unei scrisori adresate şefului de campanie al liberalilor, Dan Motreanu, de către Lia Olguţa Vasilescu, coordonatorul campaniei electorale PSD, potrivit Agerpres.
„Doamna Dăncilă a exprimat în mod public, în repetate rânduri, dorinţa de a avea dezbateri cu domnul Iohannis, însă solicitările dumneaei au rămas fără răspuns. Lipsa unei dezbateri între principalii candidaţi a reprezentat un viciu al procesului electoral şi o problemă de transparenţă în ceea ce priveşte programele acestora pentru mandatul de preşedinte al României. Sperăm că această situaţie nu se va repeta în turul al doilea. Datorăm cetăţenilor români o dezbatere deschisă şi cinstită despre proiectele pe care cei doi candidaţi le au pentru România. Prin urmare, vă înaintez prin prezenta scrisoare o solicitare de a organiza, de comun acord, cel puţin două dezbateri între doamna Dăncilă şi domnul Iohannis înaintea turului al doilea al alegerilor prezidenţiale din 24 noiembrie”, se arată în scrisoare.

Potrivit acesteia, PSD e deschis oricărei variante care presupune organizarea acestor dezbateri „într-un cadru transparent şi cu moderatori imparţiali”, astfel încât cei doi candidaţi să beneficieze de şanse egale.

„Echipa de campanie a PSD consideră că această confruntare trebuie să includă dezbateri faţă în faţă între doamna Dăncilă şi domnul Iohannis. E foarte important, din punctul nostru de vedere, ca cetăţenii să poată face direct comparaţia între cei doi candidaţi şi să-l aleagă pe acela sau pe aceea care merită cu adevărat să fie preşedintele României pentru următorii cinci ani”, se menţionează în scrisoare.

Iohannis, după invitația lui Dăncilă la dezbatere: Eu mă voi concentra pe întâlnirile cu alegătorii

Universitatea din București și Europa FM îi invită pe Iohannis și Dăncilă la o dezbatere pentru Turul 2
Universitatea din București și postul de radio Europa FM lansează o invitație publică la dezbatere celor doi candidați din turul al doilea al alegerilor prezidențiale, Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă. Cele două instituții propun ca dezbaterea să aibă loc vineri, 22 noiembrie, de la ora 19.00, în Aula Magna a Facultății de Drept.
„Universitatea din București, fidelă misiunii sale de a contribui, prin dezbateri publice, la o democrație autentică și la consolidarea spiritului critic și a implicării civice a membrilor societății noastre, este deschisă să găzduiască dezbaterea dintre dna. Vasilica-Viorica Dăncilă și dl. Klaus Werner Iohannis.
La rândul său, postul de radio Europa FM, prin jurnaliștii și moderatorii săi, va contribui substanțial la asigurarea unui cadru neutru și obiectiv al dezbaterilor, în măsură să genereze un dialog despre proiectele de țară ale celor doi candidați”, se arată într-un comunicat remis luni de Universitatea București.

​Klaus Iohannis fuge, nu-i dă un răspuns invitației Vioricăi Dăncilă de a participa la dezbatere înaintea Turului 2
Președintele in funcție a declarat luni seară că se va concentra pe întâlnirile cu alegătorii, acuzând PSD că încearcă „să atragă atenția prin tot felul de manevre”.
„Vedeți, PSD încearcă să atragă atenția prin tot felul de manevre. Pot să vă spun de pe acum – urmează, sigur, să discut și cu colegii în ședința de campanie – eu mă voi concentra pe întâlnirile cu alegătorii în campania pentru turul doi”, a spus Iohannis, întrebat despre o dezbatere cu Dăncilă.
Șeful statului a declarat luni seară, la sediul de campanie al PNL, că a făcut deja primele analize după primul tur al prezidențialelor, în urma căruia s-a clasat pe primul loc, cu peste 37% din voturi.
„Sunt două lucruri pe care vreau să le subliniez. Noua legislație privind votul din Diaspora a fost foarte importantă, a înlesnit semnificativ votul în străinătate și, în acest fel, am avut un record de participare și nu s-a mai stat la coadă. Le mulțumesc românilor din Diaspora pentru participarea masivă și, acum că am aflat și cum au votat, le mulțumesc și personal”, a spus Klaus Iohannis.
„Al doilea lucru: vedeți deja că PSD încearcă tot felul de manevre și vreau să le cer românilor maximă vigilență când este vorba de PSD. Asta nu înseamnă că trebuie să ne temem, asta înseamnă că trebuie să mergem la vot. Ar fi foarte, foarte păcat să repetăm greșeala din 2016 când prin absenteismul românilor a fost posibil acel scor pentru PSD. A fost nevoie de trei ani până i-am îndepărtat de la butoanele puterii”, a mai afirmat Iohannis.

Fără dezbatere înaintea turului doi? Șeful de campanie al lui Iohannis: „O confruntare nu îşi are rostul, nu ar aduce nimic în plus”

O dezbatere electorală între candidații Klaus Iohannis (PNL) și Viorica Dăncilă (PSD) înainte de turul al doilea al alegerilor prezidențiale „nu își are rostul” în această campanie, pentru că „nu aduce nimic în plus, nimic de clarificat”, a declarat șeful de campanie al liberalilor, Dan Motreanu.
Şeful de campanie al candidatului PNL la prezidenţiale a anunțat, luni seară, că pentru turul doi de scrutin se va merge pe acelaşi tip de campanie pentru Klaus Iohannis – mitinguri şi întâlniri cu organizaţiile liberale şi cu cetăţenii -, susţinând că o dezbatere cu contracandidatul acestuia, liderul PSD Viorica Dăncilă, nu trebuie să aibă loc, scrie Agerpres.
„În seara aceasta am avut o primă şedinţă de campanie după primul tur al alegerilor. Am făcut o primă analiză a rezultatelor, unde au fost rezultate foarte bune şi unde mai avem de muncit şi să îmbunătăţim rezultatul. Am făcut şi o analiză privind strategia de campanie pentru următoarele două săptămâni şi, din punctul de vedere al echipei de campanie, pentru noi este foarte clar că nu trebuie să aibă loc dezbateri în turul al doilea, pentru că din punctul nostru de vedere democraţia înseamnă în primul rând întâlnirea directă cu cetăţeanul. Mergem pe acelaşi tip de campanie pe care l-am făcut în primul tur al alegerilor, întâlniri permanente cu cetăţenii. Din momentul în care se va lansa al doilea tur de campanie, vom avea un şir de întâlniri cu organizaţiile şi cu cetăţenii din mai multe judeţe ale ţării”, a spus Motreanu, la sediul central al PNL după întâlnirea de campanie la care a participat şi preşedintele Klaus Iohannis.
Potrivit lui Motreanu, Iohannis a cerut opinia echipei de campanie în legătură cu strategia pentru turul doi al alegerilor prezidenţiale.
El a spus că vor fi organizate mitinguri şi întâlniri cu organizaţiile PNL şi cu cetăţenii.
„Nu cred că va avea loc un miting în Bucureşti. Preferăm mai degrabă să mergem în judeţe ale ţării”, a afirmat Motreanu.
Liberalul a susţinut că preşedintele Klaus Iohannis nu se teme de o confruntare. „Din punctul nostru de vedere, cei doi candidaţi sunt bine cunoscuţi, au avut funcţii executive în ultimii ani în România, activitatea lor politică, punctele lor de vedere sunt cunoscute şi cred că o confruntare nu îşi are rostul în acest moment, în această campanie, pentru că nu aduce nimic în plus. Nu cred că este nimic de clarificat”, a afirmat Motreanu.

Horia D.R.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.