Românii sunt din ce în ce mai puţin fideli locului de muncă

Românii sunt din ce în ce mai puţin fideli locului de muncă

0 214

În pas cu evoluţia pieţei locurilor de muncă din România, tot mai mulţi angajaţi sunt tentaţi să-şi părăsească jobul. Ofertele tentante sau provocările oferite de alte companii îi determină, în special pe angajaţii mai tineri să demisioneze la câteva luni de la angajare

În pas cu evoluţia pieţei locurilor de muncă din România, tot mai mulţi angajaţi sunt tentaţi să-şi părăsească jobul. Ofertele tentante sau provocările oferite de alte companii îi determină, în special pe angajaţii mai tineri să demisioneze la câteva luni de la angajare. În aceste condiţii, companiile sunt tot mai flexibile şi mai ofertante.
Zeci de firme participă marţi şi miercuri la Braşov la un târg de locuri de muncă în zona Gării. Se pun la bătaie peste 2000 de joburi în mai multe domenii, în special cele cu câştiguri substanţiale.
Ultimul trend pe piaţa muncii este mutarea angajaţilor de la o companie la alta mult mai uşor faţă de anii trecuţi.
Paula Tătaru, reprezentanta unei firme de recrutare de forţă de muncă, spune că pentru angajaţii din zona de producţie contează fiecare beneficiu pe care îl oferă compania şi părăsesc destul de uşor un loc de muncă, făcând comparaţie între companii şi beneficiile pe care le oferă.

În aafara unor pachete salariale foarte atractive multe companii oferă asigurări de sănătate şi multe alte beneficii, de la discont-uri la evenimente şi team buildinguri dedicate.
În căutarea celor mai buni angajaţi companiile au venit la târg cu tot felul de provocări.

Pe lângă un stand de demisii la târg au fost amenajate şi locuri de gaming şi speed challenge în care posibilii angajaţi sunt invitaţi să-şi demonstreze îndemânarea.
Târgul de locuri de muncă este deschis şi astăzi.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.