RPLK va extrage arborii periculoşi de pe pârtiile din Poiană

RPLK va extrage arborii periculoşi de pe pârtiile din Poiană

0 191

După căderile abundente de zăpadă din ultima perioadă care au încărcat arborii din Masivul Postăvaru echipe mixte vor verifica pârtiile și traseele instalațiilor pe cablu din Poiana Brașov

Acțiune de urgență pe pârtiile de schi din Poiana Brașov. După căderile masive de zăpadă din ultima perioadă care au încărcat arborii din Masivul Postăvaru echipe mixte vor verifica pârtiile și traseele instalațiilor pe cablu din Poiana Brașov și vor inventaria copacii care sunt în pericol să se prăbușească. Ulterior Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt va îndepărta acești arbori pentru a preveni orice risc.
Luni Primarul Brașovului a convocat o ședință de urgență în care a solicitat Serviciului Salvamont, Regiei Publice Locale a Pădurilor Kronstadt și firmelor care asigură amenajarea pârtiilor și operarea instalațiilor pe cablu să creeze echipe mixte care să verifice toate traseele instalațiilor pe cablu și pârtiilor din Poiana Brașov.

Luni și marți au fost identificați și inventariați toți copacii care sunt în pericol să se prăbușească.
Potrivit ing. Ciprian Cojanu, responsabil Fond Forestier, RPLK Brașov, este foarte multă zăpadă în coronamentul arborilor, care sunt inclinați tensionați și prezintă un real pericol pentru cei care lucrează pentru a-i identifica şi doborî.
Odată încheiată operațiunea de identificare a arborilor cu probleme, Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt va interveni pentru îndepărtarea acestor arbori.
Potrivit precizărilor Serviciului Salvamont, riscul de producere a unor avalanșe în masivul Postăvarul rămâne valabil. Din acest motiv, schiorii care practică freeriding sunt sfătuiți să evite, în această perioadă, coborârile pe văile din masiv.

Recomandarea se aplică și iubitorilor de drumeții, pentru potecile care fac legătura între Valea Timișului și vârful Postăvarul. Luni, un reprezentant al Serviciului Salvamont a verificat aceste zone și a identificat locuri în care deja o parte din stratul nou de zapadă s-a rupt și a alunecat spre vale sau zone în care s-au produs chiar avalanșe.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.