Rujeola scoate meningococemia din Spitalul de Infecţioase!

Rujeola scoate meningococemia din Spitalul de Infecţioase!

0 500

64 de cazuri de rujeolă sunt internate în prezent în spitalul braşovean; ca să le facă loc, conducerea unităţii medicale va extinde secţia de pediatrie şi la etaj, unde au fost izolaţi contacţii tânărului răpus săptămâna trecută de meningococemia. Alerta epidemiologică de boală meningococică lansată în 15 iunie a fost ridicată

64 de cazuri de rujeolă sunt internate în prezent în spitalul braşovean; ca să le facă loc, conducerea unităţii medicale va extinde secţia de pediatrie şi la etaj, unde au fost izolaţi contacţii tânărului răpus săptămâna trecută de meningococemia. Alerta epidemiologică de boală meningococică lansată în 15 iunie a fost ridicată. Miercuri, conducerea Spitalului de Boli Infecţioase a externat alţi opt pacienţi, după ce marţi a externat patru pacienţi. Nu pentru toţi au venit rezultatele de la „Matei Balş”, dar medicii susţin că i sunt vindecaţi.
În spital vor mai rămâne opt pacienţi din cei 20 internaţi cu suspiciune de boală meningococică. În niciunul dintre cazurile internate nu a fost vorba de meningită, spune dr. Ramona Ionescu, manager Spitalul de Boli Infecţioase.
Meningococemie a avut şi adolescentul decedat săptămâna trecută, conform rezultatului primit de la Institutul Naţional Matei Balş.
După alerta de meningococemie, spitalul este asaltat acum de rujeolă – 64 de pacienţi sunt internaţi în prezent, ceea ce a presupus extinderea secţiei de pediatrie şi eliberarea a jumătate din etaj.
Mare parte din cei internaţi sunt nevaccinaţi, susţin medicii.
Tocmai de aceea, autorităţile fac un apel către părinţi să-şi vaccineze copiii. Specialiştii subliniază că vaccinarea este o metodă eficientă de prevenire a bolii.
La Braşov nu sunt probleme cu vaccinurile – la jumătatea lunii s-au primit 3830 de doze, la care s-au adăugat săptămâna trecută alte 200 de doze.
În plus, există şi stocul DSP.
Până acum, rata de vaccinare ROR la Braşov este de aproximativ 70 la sută. La Braşov nu a fost înregistrat niciun caz de deces din cauza rujeolei. În luna mai erau confirmate 51 de cazuri de îmbolnăviri de rujeolă, iar în prima jumătate a lunii iunie 49 de suspiciuni de îmbolnăviri cu rujeolă. Rujeola sau pojarul este o infecţie virală extrem de contagioasă.
Virusul se răspândeşte cel mai adesea în perioada de incubaţie a bolii, atunci când pacientul nu ştie că este bolnav şi nu prezintă nici un simptom. Bolnavul este contagios cu 4 zile înainte ca erupţia cutanată tipică să apară şi încă 4 zile după aceea.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.