S-a facut dreptate! Iohannis a decis să retragă Ordinul „Steaua României” lui...

S-a facut dreptate! Iohannis a decis să retragă Ordinul „Steaua României” lui Laszlo Tokes!

0 241

Dupa o asteptare de peste un an Laszlo Tokes pierde Ordinul „Steaua României”, acordat de catre Traian Basescu in 2009, urmare a sprijinului electoral in campania pentru un nou mandat la Cotroceni. Decizia vine ca urmare a unui verdict al Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie care a respins recursul formulat de europarlamentarul Laszlo Tokes împotriva sentinţei Curţii de Apel Bucureşti care a stabilit că retragerea decoraţiei „Steaua României” a fost legală.
Intro conferinta de presa președintele Klaus Iohannis a anunțat joi că a decis să-i retragă lui Laszlo Tokes Ordinul „Steaua României”.
„Chestiunea a ajuns pe masa mea și trebuie să iau o decizie. După părerea mea trebuie să ținem cont de câteva chestiuni când analizăm aceste spețe. Cel care acordă o distincție vrea să răsplătească pe cel distins, să răsplătească un merit, cel care primește și acceptă această distincție trebuie să recunoască România și Constituția României, să aprecieze valorile care stau la baza Constituției României. Având în vedere toate acestea am decis să retrag Ordinul ‘Steaua României’ domnului Laszlo Tokes”, a spus șeful statului la Palatul Cotroceni.

Va reamintim, Consiliului de Onoare al Ordinului „Steaua României” a retras decoratia lui Tokes in urma unor repetate incalcari ale legislatiei romanesti si chiar a Constitutiei, in calitate de demnitar (europarlamentar) al statului roman. Atacurile lui Laszlo Tokes, in prezent europarlamentardin partea Ungariei, au culminat cu instigarea la iesiri in strada impotriva statului de drept.

Horia D.R.

, care sa incalce

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.