S-a stins generalul-maior, profesor universitar doctor Petrişor Mandu, fost comandant al Academiei...

S-a stins generalul-maior, profesor universitar doctor Petrişor Mandu, fost comandant al Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă”

5 30

Pierdere grea pentru mediul militar academic brașovean și românesc! Generalul-maior, profesor universitar doctor Petrişor Mandu, fost comandant al Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă” din Brașov, a trecut în neființă. O persoană de mare valoare, un om de calitate și noblețe sufletească a pierdut astfel bătălia cu boala, lăsând în urmă o laborioasă activitate militară și didactică, desfășurată cu pasiune și profesionalism desăvârșit.

Vestea tragică a fost împărtășită cu mare durere de foștii colegi, pe pagina de facebook a Academiei.

,,Astăzi, 12 septembrie 2020, personalul Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă” își exprimă profundul regret față de trecerea la cele veşnice a domnului general-maior profesor universitar doctor Petrişor MANDU, fost comandant (rector) al Academiei Forţelor Aeriene „Henri Coandă” (1995-2002) şi al Institutelor militare de ofiţeri de aviaţie, rachete şi artilerie antiaeriană şi radiolocaţie (1991-1995).

Vestea încetării din viaţă a celui ce a fost un eminent comandant al Academiei Forţelor Aeriene „Henri Coandă”, un OM de o mare nobleţe sufletească, un camarad de excepţie şi cu siguranţă unul dintre cei mai iubiţi ofiţeri, a produs o enormă tristeţe în inimile şi sufletele celor care l-au cunoscut.

Cu durere în suflet şi cu inimile cernite suntem alături de familia greu încercată, pe care o asigurăm de toată compasiunea şi sprijinul nostru.

Dumnezeu să vă aibă în pază şi în suprema Sa ocrotire, domnule comandant!”

D.D.

COMENTARII

 1. Un răspuns pt Gelulache: La Universitatea ”Transilvania”, unii din cei mai exigenți în evaluări și comentarii, Doctoranzii, l-au votat acum câțiva ani pe regretatul Prof.Univ. Petrișor Mandu drept cel mai apreciat cadru didactic al Școlii Doctorale.

  • Faraoane, dacă avem numai genii care predau, cu mama dreaqu avem 44% analfabeți funcțional?
   Tu ai habar ce-i acela doctorat. Și apevistul este „dublu doctor”. Nu cum are Ponta, faraoane. Zi, magraoane, ce fumezi!?

 2. De la ce vârstă este pensionar? Cu ce pensie?
  Chiar, această mare hacademie pentru cine pregătește aviatori? Că avioane nu avem.
  A cui o fi fost ideea botezării fostei școli de tablagii în ,,academie”?
  Și cum de a luat două ,,doctorate”? Două!!! Oare pe vremea comuniștilor câți aveau două doctorate??? Ponta, de la P.S.D., mai avea doctorate…. Cât o mai fi sporul pentru ,,doctorat” la bugetari!?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.