Să fie Aurel Tămaș atât de naiv incât să muște prostește din...

Să fie Aurel Tămaș atât de naiv incât să muște prostește din momeala secesiunii Transilvaniei?

0 108

Nu cred că Aurel Tămaș știa că Mircea Dăian, (alături de care apare în mai multe fotografii postate pe rețelele de socializare), este un militant activ pentru independența Transilvaniei. În urmă cu ceva vreme circula chiar pe facebook un scurt filmuleț cu o intervenție a lui Dăian la o adunare a secesioniștilor, a celor care militează pentru autonomia Transilvaniei. Cu urechile mele l-am auzit pe Dăian afirmând că autonomia Transilvaniei este primul pas către independența acestei regiuni istorice românești.

De altfel, despre activitatea secesionistă și antiromânească a lui Dăian au scris și alții (un articol foarte bine documentat semnat de Marius Marinescu aici). Nu există așadar niciun dubiu cu privire la activitatea secesionistă a lui Dăian. Omul e cât se pot de sincer împotriva României. Tocmai de aceea a ajuns să fie… simpatizat chiar și de propaganda iredentistă maghiară, aia care acționează activ pentru ruperea Transilvaniei de România și alipirea ei la Ungaria. Așa se face că românul Mircea Dăian e invitat frecvent la acțiuni ale separatiștilor maghiari, în tabere unde se face apologia Ungariei Mari (un exemplu aici) sau la „dezbateri” organizate de partidul condus de Laszlo Tokes (detalii aici), binecunoscut opiniei publice pentru ura sa viscerală la adresa românilor.

Ce e cu steagul Transilvaniei? Despre , steagul cu care se fotografiază tot mai des Aurel Tămaș, a vorbit încă de acum doi ani istoricul Vasile Lechințan, clujean și el, doctor în istorie, o somitate în domeniul istoriei Transilvaniei. Cu privire la acest steag domnia sa, expert fiind, s-a pronunțat foarte clar:”Domnule Dan Tanasa Este o mare rușine pentru tot neamul românesc! S-a luat pe stema României o stema medievală a Transilvaniei din care lipsesc românii. Ungurii au simbol acvila neagră, secuii soarele și luna și sașii cele șapte turnuri. Steagul e luat din fondul stemei; jos galben, mijloc roșu și sus albastru. Iată așadar ce purtam noi românii ca steag: absența românilor din istoria Transilvaniei. Rușine!
Tinerii români,  puțini la numar, care defilează sub acest steag al Transilvaniei care disprețuieste, în continuare, peste timp, pe români, sunt de iertat, pentru că nu au știut ce fac. Cei ce vor continua, aflând acum adevărul, vor fi de neiertat în fața strămoșilor noștri și demni de dispreț și în fața străinilor, care nu acceptă din principiu să-ți trădezi neamul” (detalii aici).
Nu cred că îndrăgitul cântăreț Aurel Tămaș a știut despre ce este vorba în acest caz. Nu-l acuz de absolut nimic. Nădăjduiesc însă că aceste câteva rânduri vor ajunge la patriotul Aurel Tămaș care, dacă nu se va delimita public de aceste personaje și simboluri ale secesionismului măcar va înceta să se mai fotografieze cu ele.(sursa:Dan Tanasa,blog)
IN foto Aurel Tămaș și Mircea Dăian.

COMENTARII