Să nu uităm – adevaratul descoperitor al INSULINEI este savantul ...

Să nu uităm – adevaratul descoperitor al INSULINEI este savantul roman NICOLAE CONSTANTIN PAULESCU !

99 de ani de la descoperirea hormonului antidiabetic de către savantul  român NICOLAE CONSTANTIN PAULESCU (1869-1931)
Paulescu a fost un stralucit om de știință român, medic și fiziolog, pionier in Lume al biologiei genetice și al biotehnologiei. Este cel care a descoperit hormonul antidiabetic eliberat de pancreas, numit mai târziu insulină. A studiat medicina la Paris, începând cu anul 1888, obținând trei titluri de doctor: unul în medicină, în 1897, și două în Științe, în 1899, respectiv în 1901.

În anul 1900 s-a reîntors în țară, fiind numit profesor de Fiziologie la Facultatea de Medicină și Director al Clinicii de Medicină internă de la spitalul St. Vincent de Paul din București.
În 31 august 1921 al revistei de specialitate Archives Internationales de Physiologie (revistă cu apariție simultană în Franța și Belgia), Paulescu a publicat rezultatele cercetărilor sale privind acțiunea extractului pancreatic în cazurile de diabet. În 1922, a obținut, de la Ministerul Industriei și Comerțului din România, brevetul de invenție nr. 6255 intitulat „Pancreina și procedeul său de fabricare”.
Toate acestea au precedat cu 10 luni anunțarea, de către Fr. Grant Banting și Ch. Herbert Best din Canada, a … redescoperirii insulinei (același extract pancreatic, dar denumit altfel!), pentru care au fost răsplătiți cu Premiul Nobel în 1923.!!!

În 1969, răspunzând campaniei internaționale declanșată de fiziologul scoțian Ian Murray (care-i considera pe Banting și Best doar niște cercetători care au confirmat descoperirile lui Paulescu), Fundația Nobel a recunoscut meritele lui Nicolae Paulescu și prioritatea sa în descoperirea tratamentului antidiabetic. Premiul Nobel a amas insa în… proprietatea privata a celor doi…
Nedreptatea istorică făcută lui Nicolae Paulescu prin faptul că nu i s-a atribuit lui Premiul Nobel, ci lui Banting și Best, nu este străină de convingerile sale declarat antisemite…

COMENTARII

  1. JIDANII monopolizeaza si Fundatia Nobel. Din acest motiv toti cei care fac o descoperire care poate obtine Premiul Nobel aduc si un JIDAN in echipa de cercetatori fiindca fara JIDAN nu fuctioneaza Fundatia.
    Veti spune ca nu am dreptate fiindca Obama a obtinut Premiul Nobel pentru pace fara sa fie JIDAN si fara sa-l merite.
    Gresiti, fiindca mama lui Obama a fost o JIDANCA care a trait cu un sudanez. Deci Obama este JIDAN si asta este motivul pentru care i s-a acordat premiul Nobel pentru pace fara sa faca nimic fiindca l-a primit imediat dupa ce a ajuns presedinte.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.